Pešić se oglasio o Zvezdi i Partizanu: Ujedinite se, inače...

Svetislav Pešić je izrazio posebnu želju na konferenciji za medije.

MN Press

Svetislav Pešić će ostati selektor Srbije. Kako smo već navikli proslavljeni trener nastavlja da apeluje da se situacija u košarci popravi. Nastavio je tamo gde je stao i sada ima nove predloge - da se klupske zastave ujedine. 

Ambicije Srbije su, kao i uvek, najveće, ali neće biti lako. Zbog toga je Pešić naglasio: "Treba napraviti ekipu i otići u Kopenhagen i pobediti i 24. isto u Beogradu pobediti. I to ovako, kada taj dan igraju Zvezda i Partizan. Sigurno ćemo mi napraviti kompetitivnu ekipu, ali ako ne budemo imali saradnju i pomoć..."

Selektor je potom nastavio: "Ne ujedine li se zastave klupske u jedinstvenu zastavu Srbije neće biti rezultata. Neće biti medalja, neće biti rezultata", bio je jasan Pešić. 

Trener Orlova je još i dodao: "Uspeh reprezentacije zavisi od toga kako savez radi svoj posao. Ali moramo da znamo da se sve promenilo. Nije to kao nekad, oni 10 meseci stvaraju navike u klubovima, a onda igraju za reprezentaciju", zaključio je selektor. 

Četiri stuba košarke!

MN Press 

Pešić je govorio i o važnosti Zvezde i Partizana u srpskoj košarci, ali i ostalim akterima: "Ja sam sa Nebojšom puno pričao, on zna moj stav. Mi imamo četiri stuba košarke. Jedan je KSS na čelu, drugi je KLS, treći i četvrti su Crvena zvezda i Partizan. To su stubovi naše košarke", rekao je Pešić. 

Objasnio je selektor: "Svi moraju da se dogovaraju jer košarka je najvažnija stvar. Bez sistema, bez dogovora, bez kompromisa je nemoguće praviti rezultate i nemoguće je da i Crvena zvezda i Partizan postižu rezultate kakve žele. Meni je to važno kao treneru", zaključio je Pešić. 

Konferenciju možete pratiti uživo uz MONDO.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Bogdan Bogdanović o Pešiću i Partizanu  MONDO/Nemanja Stanojčić