Razbio Jokića i Denver, a sad hoće da menja sport: Samo da uzmem prsten i gotovo je sa NBA!

Entoni Edvards je rešen da prestane sa NBA karijerom ukoliko uskoro uzme prsten!

X/@espn/Printscreen

Entoni Edvards je odigrao sjajnu sezonu prošle takmičarske godine u NBA. Toliko je bio dobar da su ga mediji konstantno poredili sa Majklom Džordanom. Ipak njegova Minesota je nakon što je eliminisala Denver nije uspela da dođe do NBA titule što je izgleda dobra vest za sve one koji vole da gledaju Edvardsa na košarkaškom terenu. Zašto?

Zato što je u intervjuu za ESPN objavio da će ukoliko osvoji NBA prsten u narednih nekoliko sezona otići iz lige i promeniti sport! Edvards želi da se oproba u američkom fudbalu i uveren je da bi bio odličan i u NFL-a. "Rekao sam drugarima, ako osvojim titulu u naredne tri ili četiri sezone otići ću da igram američki fudbal", istakao je Edvards

Edvards je rođen u Atlanti, a nakon srednje škole i jedne godine u NCAA na Džordžiji Minesota ga je uzela kao prvog pika na draftu 2020. godine. Uzeo je titulu rukja godine, odmah je pokazao veliki kvaliftet, a prošle sezone je prosečno beležio 25,9 poena, 5,1 asistencija i 5,4 skoka po meču. Što se američkog fudbala tiče nije ga Edvards igrao u srednjoj školi, što znači da je poslednji put bio na terenu pre 12. rođendana. Ipak ubeđen je da bi u NFL uspeo.

"Mogao sam da budem profesionalac i u američkom fudbalu. Bio sam jako dobar, bio sam najbolji ranging bek u državi sa devet ili deset godina. Prestao sam da igram američki fudbal jer sam video da su moja braća zaigrala košarku i to mi je tada izgledalo zabavnije", rekao je Edvards za "SB Nejšn" 2019. godine.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Nikola Jokić pred početak nove NBA sezone  Instagram/HouseOfHighlights