Košarka

"Lepo je igrati pred Delijama"

Izvor mondo.rs

Trener Albe Saša Obradović oduševljen atmosferom i dočekom koji su mu priredili navijači Crvene zvezde. Zvezda bolja, Alba uči.

Saša Obradović doživeo je vrlo emotivne trenutke na proslavi 46. rođendana. Posle mnogo vremena pojavio se pred navijačima Crvene zvezde, kluba u kojem je ponikao i odakle se vinuo u zvezde.

Izašao je na parket Pionira kao trener berlinske Albe, ali su ga dočekale ovacije kao da je ponovo obukao omiljeni dres. Nije izdržao, suze su potekle.

"Emotivno sam odreagovao. Nije lako kada vas svoj narod nagradi ovakvim dočekom. Zvezdino sam dete, ponikao sam u klubu... Teško je bilo voditi utakmicu protiv bivšeg i voljenog kluba. Ne znam da li sam ja potpao pod uticaj, ali nije bilo onako kako smo želeli. Hvala Zvezdinim navijačima. Najbolji su", rekao je smireni Obradović.

Njegova ekipa nije uspela. Već posle prvih deset minuta mogao se naslutiti pobednik.

"Nismo se dugo videli i nisam skoro osetio ovakav ambijent. Lepo je igrati, pa neka sam i protivnik, pred ovakvom publikom. Uveličali smo Zvezdino slavlje".

"Prva četvrtina je odredila dalji tok meča, mi nismo uspeli da kontrolišemo određene stvari. Pogotovo ne u napadu, kada smo gubili lopte i davali snagu Zvezdi. Ne mogu da zamerim mojim igračima, borili smo se. očigledno da možemo bolje od ovoga, ali su i sami igrači potpali pod ovu atmosferu", ocenio je proslavljeni as srpske košarke.

Poraz Albe za Obradovića nije tragedija.

"Alba nema velike ciljeve. Mi smo ovde da učimo, a danas nismo savladali lekciju. Očekivao sam malo bolju igru moje ekipe. Zvezda nije igrala u poslednje vreme na najboljem nivou, ali je opet pobeđivala. Utakmica u Podgorici im je dala samopouzdanje i želim im sve najbolje u budućnosti", rekao je Saša Obradović.