Poznati televizijski novinar Milojko Pantić moraće da nekadašnjem predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije, Ivanu Ćurkoviću, plati 500.000 dinara, a Ćurkovićevom saradniku, Predragu Manojloviću - 100.000.

To je odluka Prvog opštinskog suda u Beogradu, koji je utvrdio da je Pantić komentarima i prilozima emitovanim u emisiji "Sportska galaksija" povredio čast i ugled Ivana Ćurkovića.

Proslavljeni golman tim povodom je izdao saopštenje, koje prenosi list "Kurir".

Ćurković je istakao da se "kao sportista i sportski funkcioner uvek zalagao za realno prikazivanje stvari i uvek izlazio u susret onima koji su uticali na formiranje javnog mišljenja". Međutim, sa Pantićem nije dobro sarađivao...

"Od mog dolaska na funkciju (predsednika OKS), počela je prljava kampanja jedne privatne TV emisije, od strane novinara-voditelja te emisije, od kojih je Milojko Pantić bio posebno ostrašćen, iz samo njemu znanih razloga, i to u dugom vremenskom periodu".



Ćurković podseća da je Pantić na njegov račun iznosio "kvalifikacije najgore moguće vrste - od kriminalnih do nacionalno-šovinističkih".

"Te kvalifikacije odnosile su se i na moje bliske saradnike i prijatelje iz Predsedništva OKS. Odlučio sam se na tužbu da zaštitim sebe i njih", naveo je Ivan Ćurković.

Čeka se Pantićeva reakcija, teško je poverovati da će na ovo ostati nem...

(MONDO)