Nemačka automobilistkinja Klaudija Hirtgen doživela je neverovatnu situaciju na kvalifikacionoj trci ''Extreme E'' serije. Ona je vozila kroz pustinju Alula u Saudijskoj Arabiji, a u jednom trenutku izgubila je kontrolu nad vozilom.

Njen automobil se prvo zaneo u stranu, a zatim počeo da se prevrće. To je trajalo nekoliko sekundi, a Nemica je uspela da izađe iz vozila bez težih povreda.

Incident se odigrao na kvalifikacijama za prvu trku sezone, a iskusna Hirtgen (49) uspela je da preživi ovaj udes koji na snimku izgleda stravično.

''Čini mi se da sam na desnom boku zakačila kamen, stenu koja je bila ispod peska. Pomislila sam 'sr*nje' jer sam znala šta sledi. Delovalo je kao da prolaze sati dok nisu stigli do mene, ali razumem, bilo je problema sa vezama, radio se pokvario'', rekla je Klaudija koja se tokom prevrtanja ugrizla za jezik.

Ona je ovom prilikom imala mnogo sreće.

''Bilo je malo krvi, ali stvarno ništa ozbiljno. Sačekala sam da sve bude bezbedno i napustila vozila. Sa autom nije bilo nikakvih elektro oštećenja, pa nisam paničila'', rekla je Nemica.

Zbog oštećenja vozila Klaudija Hirtgen nije mogla da nastavi sa kvalifikacijama, ali je najbitnije da je iz ovakve nesreće izašla živa i zdrava.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.