Srpski kajakaš Strahinja Stefanović rekao je da želi da na Olimpijskim igrama u Tokiju pokaže koliko vredi na najvećoj sceni. 

Prvu trku na stazi u Tokiju, Strahinja će veslati u sredu od 2 sata i 58 minuta po našem vremenu, kada će startovati u kvalifikacijama discipline u jednosedu na 200 metara, koja u Tokiju prestaje da bude u olimpijskom programu.

"Veoma sam uzbuđen pred prvu trku. Vreme se polako menja, ali sam siguran da ću uspeti da se priviknem na sve uslove i da pokažem koliko vredim!", rekao je Stefanović.

Uslovi u Tokiju su dosta drugačiji u odnosu na one sa kojima se do sada susretao, kako zbog virusa korona tako i zbog nepovoljnih vremenskih prilika. 

"Mogu da kažem da je veoma vruće ovde i da teško se navikavam na vremenske uslove. Zbog toga smo i došli nešto ranije kako bih video šta nas očekuje. Dodatna otežavajuća okolnost su ograničenja i pravila koja su uvedena zbog virusa korona. Svakog jutra radimo PCR test i da popunjavamo detalje u aplikacijama. Međutim, na to smo svi već navikli“, dodaje Strahinja.

Posle dva dana takmičenja rezultati postignuti na stazi uslovljeni su veoma toplom vodom, kao i činjenicom da se vesla na slanoj vodi.

“Kada smo otišli prvi put na stazu moji utisci su bili super u vezi sa svim. Bilo je malo vetra, ali nije bilo strašno kako može da bude. Ja sam uslovima zadovoljan, voda je slana i malo je teža. Ovde smo sedam dana i još se privikavam na uslove. Sutra imam trku i zaista jedva čekam da stanem u startni blok i da krenemo sa trkama. Privikao sam se na vremensku razliku i osećam se odlično. Mislim da će prvog takmičarskog dana za mene biti sve kako treba!“, optimističan je Stefanović.