Reprezentacija Srbije suočava se sa ogromnim problemom pred Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Sloveniji.

Čak desetorica članova reprezentacije su zaraženi korona virusom i nalaze se u izolaciji, od čega je šest igrača i četiri člana stručnog štaba. Oni nisu mogli da proslave Božić sa ostatkom tima, pa je ekipa napravila gest koji pokazuje timski duh Srbije!

Reprezentativci koji nisu u izolaciji okupili su se ispred "karantina" u Staroj Pazovi. Dom Fudbalskog saveza Srbije trenutna je baza Orlova pred put u Segedin, a pod prozorom zaraženih igrača ostatak reprezentacije otpevao je poznatu pesmu Baje Malog Knindže.

Uz stihove pesme "Božić je", svi rukometaši Srbije su bar na nekoliko minuta zajedno proslavili najveći hrišćanski praznik, verovatno uz želju da što pre ponovo budu na okupu i nastave sa pripremama za Evropsko prvenstvo.

Prvo je otkriveno da su golman Vladimir Cupara i krilo Bogdan Radivojević zaraženi koronom, kao i selektor Toni Đerona i članovi stručnog štaba Dimitrije Pejanović, Petar Radulović i šef delegacije Milorad Krivokapić, a potom i da su zaraženi i igrači Ilija Abutović, Dragan Pešmalbek, Nemanja Zelenović, kao i Stevan Sretenović.

Pogledajte kako je to izgledalo!

Dobra vest za "orlove" je to da je EHF u međuvremenu zbog velikog broja zaraženih u svim reprezentacijama promenila pravila, pa igrači zaraženi koronom umesto nakon 14 dana posle pozitivnog testa, sada mogu da se vrate na teren nakon pet dana, uz obavezna dva negativna PCR testa.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.