Reprezentativci Srbije proslavili su zajedno Božić iako su neki od njih u karantinu, a zbog problema kojeje korona virus napravio u nacionalnom timu morao je da reaguje selektor Toni Đerona. Iskuni španski stručnjak pozvao je još trojicu igrača koji će se priključiti pripremama reprezentacije pred odlazak u Segedin.

Zbog nemogućnosti nacionalnog tima da trenira u punom sastavu, u Kuću fudbala u Staroj Pazovi stižu krila Vukašin Vorkapić i Mladen Šotić, kao i desni bek Mihajlo Mitić.

Oni će narednih dana trenirati u Staroj Pazovi, ali se još ne zna da li će putovati sa ekipom na Evropsko prvenstvo. Podsećamo, Srbija prvu grupnu fazu igra u Segedinu, a selektor Toni Đerona još nije odredio konačan spisak.

Na njemu će moći da budu samo igrači koji su se našli na prvobitnom spisku od 35 imena, ali je već sada jasno da nećemo biti u najjačem sastavu. Sa spiska je otpao povređeni Petar Nenadić, dok bi ostali igrači mogli da se nađu u autobusu za Segendin ukoliko dobiju dva negativna testa.

Reprezentacije kreće na put u ponedeljak, a juče smo dobili i nekoliko dobrih vesti iz tabora Orlova. Selektor Đerona i golman Vladimir Cupara oporavili su se od virusa.

Ipak, problem bi mogao da bude Vanja Ilić, koji je dobio pozitivan test na poslednjoj proveri, pa je sada pod znakom pitanja njegov put u Mađarsku. Takođe, tokom te provere pozitivni su bili pomoćnik selektora, legendarni Žikica Milosavljević, kao i fizioterapeut Radulović.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.