Sjajne vesti za Srbiju stigle su sastanka organizacije LEN - najbolji vaterpolisti na kontinentu ponovo će gostovati u Beogradu!

Biro Evropske plivačke federacije odlučio je danas da se Evropsko prvenstvo 2024. godine održi u Tel Avivu, a dve godine kasnije u Beogradu. Kao što je bio slučaj 2016. godine, ponovo će domaćin biti Beogradska arena, u koju će biti instaliran bazen.

Glavni grad Srbije pokazao se kao sjajan domaćin prethodni put, pa ovakva odluka LEN uopšte ne čudi.

I u samom saopštenju koje je izdato uz donetu odluku izražava se zadovoljstvo što će kontinentalni šampionat za četiri godine ponovo bio organizovan u Beogradu. zanimljiv, to će biti treće Evropsko prvenstvo u roku od 20 godina kojima je Beograd domaćin.

Počelo je 2006. godine na Tašmajdanu, nastavilo se 10 godina kasnije na novom Beogradu, a sada će i treći čin biti odigran na istom mestu, u Areni.

Pre toga Srbija će do evropske titule pokušati da stigne u Splitu 2022. godine ili Tel Avivu dve godine kasnije. Podsećamo, Srbija je od 2012. do 2018. godine imala niz od četiri zlata na Evropskim prvenstvima, a zatim na prethodnom takmičenju završila tek kao petoplasirana selekcija.

Titulu su na domaćem bazenu osvojili Mađari, koje ćemo već ove godine pokušati da skinemo sa trona.