Nastavljeno je takmičenje u ski skokovima na Četiri skakaonice, a trećeg dana takmičenja pobednik je bio David Kubacki! Sjajni Poljak je ovom pobedom uspeo da poveća svoju prednost u generalnom plasmanu Svetskog kupa, ali Halvor Egner Granerud je i dalje prvi favorit za osvajanje titule u Novogodišnoj turneji.

Norvežanin je prvo sve iznenadio pobedom prvog dana, zatim je trijumfovao i u Garmišpartenkirhenu, a sada je u Austriji izuzetno podbacio u prvom skoku. Doskočio je samo do 123 metra, bio je jedva u prvih deset, ali je onda viđen ubedljivo najveći skok dana.

Uspeo je Norvežanin da doskoči na 133 metra, da uzme čak 137 bodova u drugoj seriji i da mnogo smanji zaostatak za svojim rivalima. Na kraju je samo Kubacki sa ukupno 265 bodova bio bolji od njega, a na treće mestu se našao drugi u generalnom plasmanu Svetskog kupa Anže Lanišek sa skokovima od 127 i 121,5 metara. 

profimedia-0746906657.jpg
Profimedia 

Neki skakači koji su tokom prva dva takmičenja bili konstantni sada su podbacili, pa je tako iz trke za osvajanje titule ispao Pjotr Žila koji je sada bio tek deseti sa preko 30 bodova manje od Kubackog i Graneruda.

Naravno najveći je bio podbačaj nekadašnjeg pobednika Novogodišnje turneje Karla Gajgera koji nije prošao ni kvalifikacije, a u drugoj rundi se nisu našli ni Rjoju Kobajaši i Štefan Laje, dok je Kristijan Lejtner diskvalifikovan zbog nepropisnog odela. Estonci su uspeli da imaju dva takmičara u drugoj rundi pošto su dalje prošli i Kevin Maljcev i Arti Aigro.