Srbija je svoju šansu za nokaut fazu na Svetskom prvenstvu u rukometu ispustila kada je poražena od Nemačke sa golom razlike u prvom krugu, a Nemci nisu dugo potrajali u eliminacionom delu. Odmah su ispali od Francuske, a nakon poraza 35:28 oglasio se selektor "pancera".

Islanđanin Alfred Gislason je nakon što je njegov tim drastično pao posle 15 minuta sjajne igre i vođstva 11:7 napao IHF i organizatore Mundijala. Činjenica da je njegov tim imao dan, a Francuska dva dana odmora pred ovaj meč je po njegovom mišljenju odlučio ishod susreta dve rukometne sile. 

"Čestitam protivniku na zasluženoj pobedi, ali ono što mi smeta je raspored na ovom turniru. Velika je razlika u tome imate li dva dana odmora ili samo jedan pred ovakvu utakmicu. To je bio jako važan faktor'', rekao je čuveni Islanđanin i sa njim se slažu mnogi. 

Francuska je poslednji meč druge grupne faze odigrala sa Španije u nedelju, dok je Nemačka protiv Norveške igrala u ponedeljak i to od 20:30. 

''To nam je napravilo veliki problem jer nismo imali vremena da se adekvatno pripremiti za utakmicu. U ovakvom sistemu, kada se turnir igra u dve države, nemoguće je da svi imaju iste uslove, neko mora da ispašta zbog putovanja i to onda ne može biti fer. Ekipa koja mora više da putuje i koja samim tim ima manje vremena za pripremu sledeće utakmice značajno je hendikepirana. Francuska je imala više vremena i za odmor i za pripremu, a to je ogroman faktor na ovakvim prvenstvima. Pobeda Francuske na terenu je zaslužena, ali je činjenica da nismo imali jednake uslove za pripremu'', zaključio je Gislason.

Uz sve ovo mnogi su bili nezadovoljni time što su četiri četvrtfinala odigrana u istom danu, po dva u istom trenutku i navijači nisu mogli da isprate sve utakmice, a ekipe nisu imale kada da se pripreme. IHF bi zaista mogao da razmisli o nekom pametnijem i logičnijem rasporedu događaja...