Održan je žreb za prvo i drugo kolo EHF Evropskog kupa, takmičenja u kome Srbija brani titulu. Prošlogidišnji osvajač takmičenja Vojvodina sada se našla u Ligi Evrope, a Srbiju će u trećem takmičenju po jačini u Evropi predstavljati Partizan, Metaloplastika i Dinamo iz Pančeva. 

Pančevci jedini startuju u prvom kolu i igraće protiv italijanskog Merana, dok bi u slučaju da prođu u drugo kolo odmerili snage sa holandskim Volendamom. Metaloplastika će krenuti od drugog kola i nastupiće protiv kiparskog Anortozisa, a Partizan bi mogao na jako dalek put! 

Crno-beli su za protivnika u drugom kolu takmičenja dobili pobednika meča broj osam u prvom kolu, a tu se sastaju grčki Diomidas i islandski Hafnarfjordur. Islanđani će tu biti favoriti, a u slučaju da pobede crno-beli će na gostovanje na Island morati da putuju 4.300 kilometara!

Prošle sezone Srbija je osim Vojvodine koja je osvojila takmičenje imala još tri predstavnika - Dinamo Pančevo, Radnički Kragujevac i Partitzan. Radnički je ispao u prvom kolu od Dukle iz Praga, Partizan u trećem od Gorenje Velenja, a Dinamo u osmini finala od češke Karvine. 

BONUS VIDEO:

Igor Milovanović MONDO/U. Arsić