Još 100 dana je ostalo do Evropskog prvenstva koje se održava u Nemačkoj, a naši rukometaši se visoko kotiraju! Generacija koju predvode Mijajlo Marsenić, Dejan Milosavljev, Lazar Kukić i Dragan Pešmalbek polako dobija pojačanja iz mlađe garde u vidu Miloša Kosa i Stefana Dodića, a to nam daje nadu da možemo na ovom prvenstvu da se domognemo mesta na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. 

Na 100 dana pred prvenstvo najpoznatiji rukometni novinar na svetu Rasmus Bojsen je predstavio svoju top listu timova i stavio je ekipu Tonija Đerone na visoko osmo mesto. Na prvom mestu su Danci, na drugom Šveđani, trećoi su Francuzi, a onda slede Španija, Nemačka, Island i Norveška, a potom Srbija! 

Naš tim se nalazi u grupi C sa Islandom, Mađarskom i Crnom Gorom, a sudeći po Bojsenovim prognozama, on vidi naš tim van te grupe. Prvi meč igramo sa Islandom 12. januara, potom sledi duel sa Mađarima 14. januara, a sa Crnom Gorom igramo 16. Ukrštamo se sa grupama A i B i u slučaju da prođemo pru grupu proći ćemo u drugu grupnu fazu. Ona se igra od 18. do 24. januara, a odatle dva od šest timova igraju polufinale, dok će trećeplasirani igrati razigravanje za peto mesto. 

 BONUS VIDEO: 

Miloš Kos MONDO/U. Arsić