Napad jedinica Hamasa na Izrael i odgovor vojske IDF bombardovanjem Gaze i okolnih teritorija napravio je haos na Bliskom istoku. Trenutno bukti rat između Izraela i Palestine, a u centru dešavanja našlo se i nekoliko srpskih sportista, kojima nije bilo nimalo prijatno. Među onima koji su morali hitno da napuste ratom zahvaćeno područje je i rukometašica Teodora Petković iz Niša, dugogodišnja igračica Naise.

Devojka koja igra na poziciji levog beka preselila se prethodnog leta u Izrael gde nastupa za Holon Juvalim, ali je sada pitanje kada će moći da se vrati u klub. Sva sportska takmičenja su prekinuta, a Teodora je proživela veoma stresne trenutke - sirene, bombardovanja, sklonište iz kojeg nije mogla da se javi najbližima...

"Ovo je trebalo da bude moja druga sezona u Izraelu. Sva sreća da sam promenila mesto boravka prošle godine jer je upravo to područje gde sam bila granitirano. Bila sam uplašena. U trenutku sirena bila sam u stanu sa momkom i na sreću zajedno smo bili u tome i mnogo mi je pomogao da prebrodimo sve, spavali smo na smenu, sa jednim okom otvorenim", ispričala je Teodora, a zatim otkrila još detalja: "Bili smo u skloništu vrlo brzo, svi su bili uplašeni, niko nije mogao da me dobije jer smo bili nekoliko metara pod zemljom. Svi su još potrešeni i u šoku i brinuli za mene.

Saznala je za let za Srbiju kasno, ali je nekako uspela da se organizuje. "Imala sam jako malo vremena da se spremim, jer sam kasno saznala za let. Žurila sam, a kada sam došla na aerodrom tamo je bila ogromna gužva. Bilo je još nekih pola sata do ukrcavanja i do poslednjeg momenta nisam znala da li će biti mesta za mene", ispričala je Teodora, koja će u narednom periodu trenirati sa ekipom Naise, kako bi bila spremna za nastavak karijere.

BONUS VIDEO:

"IZRAEL ĆE PREGAZITI HAMAS, ALI SU TO TERORISTI I ŽELELI ZBOG OVOGA!" Obradović šokirao tvrdnjama: Ovo im je način da se prošire Kurir televizija