Zagreb je u četvrtak uveče klicao Milošu Kosu! Sjajni srpski levi bek je u remiju Zagreba sa Olborgom 30:30 u "Zagrebačkoj areni" bio ključna figura meča. Dao je četiri gola, ali najbitniji je bio onaj poslednji. Na deset sekundi do kraja posle tajmauta Zagreb je gubio 30:29, a onda je Kos izveo majstoriju. 

Dobio je loptu od Zvonimira Srne, a onda je "zavrnuo" ispod ruku odbrane i savladao golmana Niklasa Landina! Dok je zvuk sirene označavao kraj, arena mu je klicala! A posle meča je otkrio da zapravo nije bio plan da on šutne!

"Dogovor je bio da poslednji napad ide na Srnu, ako on ne uspe, da ide do mene. Tako se dogodilo, ali to je u prvom redu bod ekipe koja je ponovo odigrala sjajnu utakmicu. Sada se okrećemo Pelisteru za nedelju dana kada sve treba potvrditi", rekao je posle meča Miloš Kos. Pogledajte njegovu majstoriju: 

Miloš Kos gol, TV Arena sport Arena Sport

Srna kome je Srbin "oteo" slavu se takođe oglasio posle meča: "Lošije smo otvorili, iako nam je taj početak bio jako bitan. Ipak, vratili smo se više puta u utakmicu i imali smo 29:27. Na kraju ispada da smo se izvukli, ali mislim da smo im parirali i sve zaslužili", rekao je Srna posle meča. 

Trener Zagreba Andrija Nikolić nije krio zadovoljstvo posle osvojenog trećeg boda u ovogodišnjoj ligi šampiona.  "Izuzetno teška utakmica, Olborg je odličan tim, ali naša borbenost, želja i fanatizam doneli su nam bod. Imali smo 28:27, na kraju smo skoro izgubili, ali srećom to se nije dogodilo. Bilo je izuzetno teško da stalno igramo sa igračem manje, ali time su čestitke svima još veće."

Trener danske ekipe Stefan Madsen sa druge strane nije bio zadovoljan viđenim na ovoj utakmici. Na kraju je njegov tim mogao i do pobede, da se nisu napravile neke loše odluke u finišu. 

"Razočarani smo što nismo pobedili. Bila je dobra utakmica, ali za mene razočaravajuća partija mog tima i Zagreb je zaslužio čestitke. Imali smo priliku da zadržimo već na startu i na kraju, nisam razumeo sve odluke, ali…"

BONUS VIDEO: 

Miloš Kos MONDO/U. Arsić