Kakav spektakl je viđen u Dizeldorfu! Francuska je sa Nikolom Karabatićem na čelu otvorila rukometni Euro duelom sa Makedonijom, a zatim je Nemačka zaigrala kao domaćin protiv Švajcarske. Kako su ta dva meča odigrana na fudbalskom stadionu Fortune iz Dizeldorfa uspeli su Nemci da obore svetski rekord i to dva puta!

"Merkur Špil Arena" je u prvom meču ugostila 50.000 navijača, a onda je samo nekoliko sati kasnije taj rekord oboren pošto je na duel Nemačke i Švajcarske došlo 53.586 ljudi! 

U prvom meču Makedonija sa Kirilom Lazarovom na klupi uspela je da u prvih 30 minuta parira Francuzima, ali su onda "trikolori" digli tempo i rutinski savladali rivala sa 39:29 (17:13). 

Već pomenuti Nikola Karabatić je započeo još jedno veliko takmičenje jednim golo, a najefikasniji u redovima pobednika bio je Ugo Deska sa sedam golova, dok je Dilan Nai postigao šest, a Dika Mem pet. Sa druge strane Peševski je sedam puta bio strelac, a Đonov se takođe istakao sa šest golova. Po četiir su imali Kuzmanovski i Lazarevski, po tri Mitev i Talevski, ali je falilo dubine u timu. Pogledajte kako izgleda stadion na kome se igraju ove dve utakmice: 

Youtube/ handball.ch (Handball Schweiz / Suisse)/Screenshot Animacija EHF EURO 2024

Što se tiče Nemaca oni su u prvom poluvremenu predvođeni sjajnim srednjim bekom Jurijem Knorom sa pet golova poveli sa 13:8 i tako pokazali da su ogromni favoriti protiv Švajcarske sa Nikolom Portnerom na golu i Endijem Šmidom kao glavnim igračem u polju.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: