Posle potrage koja je trajala duže od mesec dana, Rukometni savez Srbije (RSS) odlučio je da novi selektor bude Boris Rojević (44), inače trener Vojvodine. Prema informacijama "Sportskog žurnala", odluku je donela predsednica Saveza Milena Delić čija bi odluka trebalo zvanično da bude potvrđena na sednici 29. februara u Zrenjaninu.

Prvi zadatak za novog selektora Srbije će biti najteži mogući jer smo u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo u Hrvatskoj 2025. godine dobili reprezentaciju Španije i to već 8. maja u Lalinu, dok će tri dana kasnije biti odigran revanš u Srbiji. Jasno je da je Španija ogroman favorit u tom meču, ali možda bi nova energija sa klupe mogla da pomogne "orlovima" da naprave odmah veliku senzaciju.

Prethodno je RSS pregovarao sa nekoliko kandidata, pre svih sa Talantom Dušebajevim, Momirom Ilićem i Danijelom Anđelkovićem, ali su se svi zahvalili na pozivu reprezentaciji Srbije, pa je potraga za novim selektorom potrajala duže nego što se u prvi mah uopšte očekivalo.

Podsetimo, Toni Đerona smenjen je po završetku Evropskog prvenstva u Nemačkoj gde je Srbija posle remija protiv Islanda, doživela tesne poraze od Mađarske i Crne Gore i ispala sa takmičenja.

BONUS VIDEO:

RUKOMET Srbija ispustila pobedu protiv Islanda Arena Sport

(Sportski žurnal/MONDO/M.V.)