Na današnjoj sednici Upravnog odbora, Rukometni savez Srbije jednoglasno je izglasao poverenje selektoru ženske seniorske selekcije Srbije, Urošu Bregaru. Dosadašnji trener najboljih srpskih rukometašica potpisaće novi, četvrtorogodišnji ugovor, pa će i na predstojećem Evropskom prvenstvu predvoditi Srbiju sa klupe.

Posle uspešnih kvalifikacija i plasmana na šampionat Evrope, predsednica RSS Milena Delić obrazložila je obostranu želju za nastavkom saradnje, a članovi Upravnog odbora usaglasili su se i dali svoju podršku za novi mandat.

“Zaista smatram da selektor Bregar i njegov stručni štab zaslužuju podršku da nastave da sprovode započeti proces rasta i napretka ženske seniorske selekcije Srbije. Zadovoljna sam kako su devojke igrale, naročito u ovom drugom delu kvalifikacija i smatram da je Bregar trenutno najbolje moguće rešenje pod trenutnim okolnostima. Kontinuitet nije nešto na šta smo navikli javnost, ali želimo to da promenimo i da stanemo iza selektora i pružimo mu podršku još jednim mandatom. Verujemo u njihov rad i napredak je kod igračica toliko evidentan da smatram da je to najbolji pravac kojim dalje treba da idemo”, rekla je predsednica Saveza.

Uroš Bregar je slovenački stručnjak i sedi na klupi reprezentacije Srbije od 2021. godine. Od prošle vodi i rukometašice Vojvodine. Pod njegovim vođsvom, srpske reprezentativke su 2021. na Svetskom prvenstvu zauzele 12. mesto, a 2023. završile su na 21. mestu na svetu. Na Evropskom prvenstvu 2022. naše rukometašice bile su 15 i nedavno su se kvalifikovale za Evropsko prvenstvo 2024. godine, koje će biti odigrano od 28. novembra do 15. decembra.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

"Borik" aplauzima dočekao rukometašice Benfike MONDO