Ne može RK Partizan bez drame ove sezone! Nakon neverovatnog polufinala i finala kupa protiv Vojvodine sada su nakon poraza u prvom meču polufinala Super rukometne lige protiv Metaloplastike drugi meč odlučivali sedmerci! Posle 32:32 (14:15) u regularnom delu šutiralo se čak sedam penala i promašaj Mateje Dodića označio je pobedu Partizana.

Mogli su domaćini do spektakularne pobede u regularnom delu meča da Šotiću nije ispala lopta u kontri na nekoliko sekundi do kraja. Majstorica će se održati u "Zorki" 2. maja, a na ovom meču ubedljivo najbolji bio je Uroš Kojadinović sa 14 golova iz isto toliko šuteva!

Partizan je poveo od starta ali je Metaloplastika uz sjajnu odbranu tranzicijom i golovima iz kontre stigla do 7:2 i naterala je Đorđa Ćirkovića da odmah zatraži tajmaut. Upalilo je to pa je posle gola Obradovića domaćin prišao na 9:6 i to igrajući sa igračem manje. Iako je u jednom trenutku uz odbrane Arsića gost otišao na 15:11 golom u poslednjoj sekundi Partizan je pred odmor prišao na 15:14.

Nebeskim skokom Obradovića crno-beli su izjednačili na 15:15 u prvom napadu drugog dela, a drugo vođstvo nisu uspevali da izbore jer su Alilović i Dodić držali Šapčane na golu prednosti. Kada je Veselin Matić proširio rotaciju sa Milovanovićem i Pavkovićem otišli su gosti na 22:19 i Partizan je u 41. minutu zvao minut odmora. Sjajno je reagovao domaćin, stegao odbranu i već u 46. minutu golom Šotića iz kontre izjednačio na 24:24. Konačno je Partizan poveo golom Šotića sa sedam metara, ali je Jovanović odmah izjednačio. Posle isključenja za Metaloplastiku zbog prigovora crno-beli su propustili šansu za preokret i solo akcije Alilovića su držale Šapčane u prednosti do 19 sekundi pred kraj. Na kraju su ovaj sjajan meč morali da odluče penali!

Prvi finalista je desetostruki šampion države Vojvodina koja je u dva tesna meča uspela da savlada Dinamo iz Pančeva i izbori šansu da još jednom odbrani titulu.

(MONDO - N.L)

BONUS VIDEO:

Vojvodina rukomet  Arenasport/printscreen