Igra drugu ligu, a dobio je ponudu da za dve nedelje dobije 150.000 evra! Neverovatnu priliku da zaradi novac o kome nije mogao ni da sanja ima Mohamed Amin Darmul, reprezentativac Tunisa i srednji bek nemačkog Mindena. Jedan od retkih igrača u formi ovog nemačkog velikana zapao je za oko bogatašima iz Katara i dobio je "nepristojnu" ponudu. 

Darmul koji je ponikao u Tunisu, a već ima dogovoren ugovor sa Melsungenom za sledeću sezonu dobio je ponudu Al Arabija iz Katara po kome mu oni nude sveukupno 150.000 evra. I to samo za dva turnira koji bi trajala dve nedelje! Žele da ga dovedu kako bi osvojili Emir kup i Arab kup, a on bi maksimalno mogao da odigra šest utakmica u tom periodu. 

Vlasnik ovog kluba i čovek koji nudi Darmulu ovoliki novac je katarski šeik Hamad Al Tani, zapravo vladar ove naftne monarhije. Njegovo bogatstvo se procenuje na 1.760.000.000 evra, a nije mu ovo prvi put da ulaže u sport. Upravo je on osnovao firmu koja je kasnije kupila Pari Sen Žermen, a glavni je čovek u operaciji dobijanja Svetskog prvenstva za Katar. Finansirao je organizovanje Azijskih igara u Dohi, Svetskog prventva u plivanju 2014. godine i član je Međunarodnog olimpijskog komiteta. U budućnosti ima nameru da održi i Olimpijske igre u Kataru. 

profimedia-0832566372 (1).jpg
Profimedia/IMAGO 

Što se Mohameda Amin Darmula tiče, on će nastaviti da se sa Mindenom bori za opstanak. Nekadašnji šampion Nemačke je prošle sezone ispao u drugu ligu, a ove sezone ih je loš niz rezultata doveo i do dna tabele u Cvajti. Ipak sada su na tri kola do kraja na 15. mestu sa 24 boda, devet više od 17. VInhorsta. Neporaženi su u prethodna tri meča i to im je verovatno obezbedilo opstanak. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

RUKOMET Srbija ispustila pobedu protiv Islanda Arena Sport