Seniori nisu uspeli da nas obraduju pošto su u prvom meču baraža za plasman za Svetsko prvenstvo 2025. godine poraženi od Španije, ali naši juniori su doneli radost. Igrala je ekipa Đorđa Teodorovića protiv Hrvatske u Vranju, a naša selekcija je na kraju pobedila 26:19 (14:11). 

Uz povratnika Uroša Mitrovića, sjajne Filipa Milovanovića i Sima Šijana i fantastičnog golmana  Nikolu Zorića (18 odbrana) na crti naš tim je vodio tokom celog meča, a u kompletnom drugom poluvremenu je u punoj hali u Vranju U20 selekcija Srbije držala prednost od četiri do pet golova prednosti. Posle nekoliko odbrana Zorića i golova Sima Šijana na osam minuta do kraja već je sve bilo gotovo.

Na kraju je najefikasniji rukometaš Srbije na ovom meču bio je Filip Milovanović sa sedam golova. Šest je imao Simo Šijan, po tri Uroš Mitrović i Milija Papović, dva Vukašin Antonijević, a upisali su se i Brana Mirković, Mladenko Draško i Mihajlo Denković. Kod rivala Marko Bajan je imao šest, Petar Krupić četiri gola, a svi ostali su bili mnogo slabiji. 

Selekcija koju je Đorđe Teodorović predvodio do četvrtog mesta na Svetskom prvenstvu još jednom je pokazala da može mnogo, a ovoga puta još više podmlađena i bez nekih igrača koji su kao Miloš Kos već priključeni seniorskom timu. Naši momci će imati još jedan duel sa Hrvatskom u ovoj EHF nedelji kao pripremu za nadolazeći U20 Euro. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

RUKOMET Srbija ispustila pobedu protiv Islanda Arena Sport