Strašne vesti dolaze iz Engleske gde je 26-godišnji Dominik Čepmen preminuo tokom amaterskog boks meča u Vorčesteru, a istraga je sada došla do novih saznanja o njegovoj smrti. Nesrećni Čepmen je dolazi iz Drotviča, a sada je utvrđeno da je on propuštao treninge na kojima je trebalo da se spremi za borbu koja je bila humanitarnog karaktera.

Borba se održavala krajem 2022. godine, a Džon Leonard koji je organizator borbe koja se tragično završila je istakao da je sada utvrđeno da je Čepmen učestvovao na 13 od 16 treninga, Ipak istakao je da smatra da je Čepmen bio spreman za borbu, kao i da je potpisao sve dokumente i istakao da je zadovoljan protvivnikom. 

"Moje mišljenje je da su ozbiljna povreda i situacija koja je opasna po život vrlo slične stvari. Povrede mozga su jako retke na događajima koje mi organizujemo preko 15 godina sada", rekao je on i istakao da ovo nije prvi slučaj već su za tih 15 godina tri boksera umrla u ringu.

Advokat porodice preminulog Čepmena ističu da je regulativa vezana za ove borbe vrlo labava i stavio je pod znak pitanja kvalitet medicinske pomoći pružene nakon meča. Porodica se nakon svega oglasila i tražila zabranu ovakvih događaja.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: