Rukometni klub Crvena zvezda rastao se sa dosadašnjim trenerom Nedeljkom Matićem, koji je ekspresno našao angažman i karijeru nastavlja u rumunskoj Steaui. Nisu dugo čekali ni crveno-beli, odmah se stigao novi stručnjak na klupu, a reč je o nekadašnjem reprezentativcu naše zemlje Marku Krivokapiću (48) koji će dobiti priliku da po prvi put samostalno vodi neki seniorski tim.

Krivokapić se posle čak 24 godine vraća u srpski rukomet, a ovog puta sa sobom donosi i čak deset godina iskustva kao pomoćni trener u jednoj od najboljih mađarskih ekipa. Godinama je bio pomoćnik Huanu Karlosu Pastoru u PIK Segedu, a sa tim timom osvojio je pet trofeja u izuzetno jakoj konkurenciji.

Bogatu karijeru Marko Krivokapić imao i iz igračkih dana. Počeo je u Senti, pa su se ređali Jugović iz Kaća i Sintelon iz Bačke Palanke, zatim portugalska Madeira, španski Granoljers, Aragon i Valjadolid, da bi se u dresu PIK Segeda oprostio od aktivnog igranja. U poslednjim godinama zajedničke države Krivokapić je bio reprezentativac Srbije i Crne Gore - učestvovao je na Evropskim prvenstvima 2004. i 2006. godine, kao i na Svetskom prvenstvu 2005. godine.

Svojevremeno je Marko nastupao na mestu levog beka, a deo karijere proveo je u uistim timovima kao i četiri godine mlađi brat Milorad, još jedan reprezentativac Srbije i Crne Gore u trenerskom mandatu Veselina Vujovića. Tokom igranja za PIK Seged Milorad je odlučio da promeni reprezentaciju, pa je u finišu karijere obukao dres Mađarske.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

MONDO/Nikola Lalović Večiti derbi u rukometu