Govorio je Albert Nađ na kraju sezone o mnogo tema, od odnosa svojih igrača prema igri, preko kvalifikacija za Ligu šampiona i prelaznog roka pa do nekih igrača koji su nedostajali u drugom delu sezone. Kristijan Belić je otišao u AZ Alkmar, ali nije usepo Partizan da ga zameni na pravi način. 

"Neću da kažem da je njegov odlazak odmogao ili da nas je poremetio, ali dosta nam je značlo.Nedostajala nam je njegova energija čitave sezone u Partizanu. Bez obzira što su ga mnogi pkarakterisali da je grub igrač, nikad nije išao da namerno povredi igrača. To je njegov stil, mnogo je takvih igrača u Premijer ligi, Bundesligi, Vidim da ga mnogo poštuju i cene u AZ Alkmaru", počeo je Nađ.

On je naglasio da odbrana kreće od napada, preko veznog reda i nakon što je ponovio da je Aleksandar Jovanović spasio mnogo bodova crno-belima istakao je da je njegova ekipa bila nedovoljno agresivna. 

"Nama je mnogo nedostajao mislim da smo bili jedna ekipa koja je bila mnogo što se tiče duel igre mlitava. Gubii smo mnogo duela, pogotovo tu na sredini gde se svre dešava. Iz tih situacija kasnije kažu da je odbrana jedan od najvećih krivaca za ove loše rezultate. Ne, definitivno odbrana počinje od napada, preko veznog reda, a vezni red je srce ekipe. Mi sve treba da rešimo, da ne dozvolimo da oni nešto moraju da rade u odbrane. Vodim se jednom rečenicom koju mi je rekao jeda od trenera da je nas deset dovoljno da sprečimo situaciju da nas posle golman spašava. Šta radimo nas deset ako mora golman da nas spašava? Ne jedan ili dva nego nas desret. Mislim da cela ekipa mora i da se brani i da napada", smatra Nađ. 

Albert Nađ o Kristijanu Beliću MONDO/Nikola Lalović

Na kraju je ipak naglasio da ima načina da se to popravi. Kako dopunom selekcije, tako i novim načinom rada i treninga. "Mislim da su protivnici lako dolazili u situaciju da nam ugroćžavaju gol. Pa i ova poslednja utakmica došli smo u situaciju da primimo gol iz maltene prvog napada. Gde smo mogli da uradimo mnogo više sa nekim prekidom faulom, ali mi nismo mogli čak ni da stignemo da napravimo faul. Ja volim ekipu koja je borbena, ja volim ratnike. Dopunom selekcije, načinom treniranja, psihologijom, ali pre svega načinom rada ćemo pokušati da to promenimo", završio je on. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Albert Nađ o sezoni Partizana MONDO/Nikola Lalović