Atletsko Evropsko prvenstvo u Italiji već prvog dana donelo je velika uzbuđenja - videli smo plasmane srpskih takmičara u finala, ali i jednu scenu koja se ne događa često. Na takmičenju u brzom hodanju Ukrajinka Ljudmila Oljanovska "ukrala" je medalju svojoj protivnici u poslednjem metru i to samo zato što je Laura Garsija-Karo iz Španije prerano počela da slavi.

Nakon brzog hoda koji je trajao 20 kilometara, Laura se opustila i ogrnuta španskom zastavom rešila je da proslavi osvajanje bronzane medalje. Nije ni primetila da joj je Ljudmila odmah iza leđa i da će ubrzanim korakom uspeti da je prestigne na samo metar do cilja, u poslednjem trenutku!

Šok na licu takmičarke iz Španije bio je primetan tokom nekoliko sekundi, dok je bespomoćno gledala kako Ukrajinka odlazi u cilj i osvaja medalju, iako je to odličje veoma lako moglo da završi oko njenog vrata. Samo da je bila malo ozbiljnija, posvećenija i koncentrisanija na trku. Pogledajte kako je to izgledalo:

Inače, ovu trku obeležile su i dve domaće takmičarke koje su zauzele prvo i drugo mesto. Na Evropskom prvenstvu u Rimu do zlatne medalje u disciplini brzo hodanje na 20 kilometara stigla je Antonela Palmisano, dok je srebro osvojila Valentina Trapleti. Bronza je, kao što smo već rekli, pripala Ljudmili Oljanovskoj.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

RTS2 Angelina Topić skook za finale EP u Rimu