Adrijana Vilagoš oborila je rekord Srbije i na Olimpijskom stadionu u Rimu bacila koplje na 64,42 u finalu Evropskog prvenstva u atletici! Nekadašnja evropska juniorska šampionka tako je osvojila srebrnu medalju na kontinentalnoj smotri na čuvenom Olimpiku. U finalu u kojem je učestvovala i naša Marija Vučenović, Adriana se pridružila Angelini Topić i ponela u Srbiju drugu medalju sa Evropskog prvenstva u Italiji.

Početkom januara ove godine Adriana je proslavila 20. rođendan i u olimpijskoj godini blista i najavljuje ogroman uspeh u Parizu! Ko će dočekati da navijamo za Ivanu Španović, Angelinu Topić i Adrianu, kao i za Milicu Gardašević.

Srpska heroina iz Malog Iđoša nadmašila je državni rekord Srbije koji je od 2014. godine "držala" Tatjana Jelača sa daljinom od 64,21 metar. Tim uspehom, koji je proslavila sa majkom i sa saveznim selektorom, Adriana je ostvarila olimpijsku normu, postavljenu na 64 metara. Vilagoš i jeste mesto u Parizu.

Marija Vučenović, učesnica Olimpijskih igara u Tokiju 2021, završila je učešće na Evropskom prvenstvu u Rimu na devetom mestu. Ona je u drugoj seriji bacila koplje 58,30 metara, što je bio njen drugi najbolji rezultat ove sezone, ali nažalost nije uspela da se uključi u borbu za medalje.

MN Press, Atletski savez Srbije Adriana Vilagoš

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Numoto i King atletika MONDO/Nemanja Stanojčić