Olimpijske igre su iza ugla i polako se objavljuju spiskovi reprezentacija koje igraju u Parizu, a selektor Hrvatske Ivica Tucak je šokirao javnost! Nakon što su "barakude" odigrale Sardinija kup u Algeru on je objavio spisak na kome među 13 vaterpolista nema dosadašnjeg kapitena tima! 

Otpao je kultni kapiten Ivan Krapić koji je sa nacionalnim timom osvojio dva svetska, jedno evropsko prvenstvo i bio je srebrni na Olimpijskim igrama u Riju. Ovaj 35-godišnji Riječanin se ovim oprostio od nacionalnog tima, a sam Tucak je istakao da mu je bilo jako teško da donese tu odluku.

"Ovo su najteži trenutci za svakog selektora pa tako i za mene. Ja to dosta emotivno proživljavam. Kao što sam rekao i igračima, svih 18 odnosno i ova petorica koji su otpali, da su ipak završili na konačnom spisku, ne bi bilo ništa manje zasluženo. Ovim putem se zahvaljujem svim momcima na izrazito kvalitetnom radu, a posebno dosadašnjem kapitenu Ivanu Krapiću kojemu je ovo ujedno i oproštaj od reprezentacije. Hvala mu na svemu što je dao hrvatskom vaterpolu", rekao je Tucak.

Na spisku su: Marko Bijač, Toni Popadić, Luka Lončar, Josip Vrlić, Rino Burić, Marko Žuvela, Matias Biljaka, Loren Fatović, Maro Joković, Luka Bukić, Ante Vukičević, Jerko Marinić Kragić te Konstantin Harkov, Rus koji je odlučio da nastupa za Hrvatsku i tako postao treći stranac u nacionalnom timu. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

RTS 2 Dejan Savić viče na tajm-autu