Slušaj vest

Prvi je svoje takmičenje na Olimpijskim igrama od srpskih sportista počeo Damir Mikec u kvalifikacijama za disciplinu 10 metara vazdušni pištolj, a prva je svoje  prvo takmičenje završila Jovana Arsić u singl skulu! Bilo joj je potrebno da bude među prve tri u svojoj kvalifikacionoj trci da bi otšla u četvrfinale i ona je bila treća!

Počela je na startu kao druga na samom početku iza Austrijanke Magdalene Lobnig, a iza njih je blizu bila i Amerikanka Kara Keler, dok su ostale takmičarke bile jako daleko. Već na 1.000 metara do cilja  naša Jovana je ostavila četvtoplasiranu nekih sedamdeset metara iza. 

Do kraja je Amerikanka Kara Keler bila prva, drugoplasirana je bila Magdalena Lobmig, a naša Jovana Arsić je sačuvala snagu i otišla pravo u borbu za medalje! 

MN Press Jovana Arsić

Jovana ima 31 godinu, a ovo su joj druge Olimpijske igre. Bila je tada 15. ali je najbolje rezultate napravila prošle i ove godine. Na Evropskom prvenstvu 2023. godine na Bledu bila je bronzana, a onda je ove godine na EP u Segedinu bila zlatna što daje nadu da može više nego u Tokiju. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija Srpski olimpijac u kajaku Bojan Zdelar