Svi događaji
Od najnovijeg
9:52

Zlatna Kina!

Srbija nije uzela mkedalju, ali jesu Italija i Kina! Kinez Šie Ju se okitio zlatom, srebro je uzeo Federiko Maldini dok je Paolo Mona bio bronzani! 

9:45

A dobro je počelo...

Sjajno, sjajno je krenuo Damir Mikec. 10,7 je upucao, ponadali smo se, ali onda su krenule devetke, samo jedna desetka do kraja i završio je kao sedmi. 

9:42

ISPAO JE DAMIR MIKEC!

Gotovo je! Mikec je ispao, upucao je 8,9!

Damir Mikec (2).jpg
RTS/PrintScreen 

9:41

Preživeo je Damir!

Mongolski takmičar ispada, a Damir posle duge koncentracije pogađa 10,4! Ipak u opasnosti je da ispadne srpski takmičar, zaostaje za 0,6 odova za Robinom Valterom, a 0,9 za Kristijanom Rajcom. Mora nekoga da prestigne. 

9:40

Odličan, odličan!

10,2 za Mikeca! bravo Damire! Ali je i dalje sedmi!

Damir Mikec (1).jpg
RTS/PrintScreen 

9:38

Mikec ispada?

Damir Mikec je upucao 9,3 pa 9,9 i sada je sedmi! Beži mu šesti Li Vunhu za 1,4 boda, za 1,5 Robin Valter! Mora bolje, mora sada samo desetke da upucava!

9:36

Mikec može da ispadne!

Sada je sedmi, ako ne pogodi neku desetku biće među poslednja dva strelca! I evo desetke i odmah ide gore!

9:35

Druga serija!

Prvi hitac za Mikeca 9,4 sigurno da time nije skroz zadovoljan, a onda iz drugog 9,5. Pada sve više!

9:33

Damir Mikec četvrti!

Treći i četvrti pokušaj po 9,9 a onda je u poslednjem hicu prve serije upucao 9,8. Za sada je četvrti!

Damir Mikec uživo finale streljaštvo Olimpijske igre Pariz 2024
RTS/PrintScreen 

9:31

Damir najbolji, a onda je pao!

Damir Mikec je upucao 10,7 u prvom hicu! A onda je 8.7 

9:29

Krenulo je!

Damir Mikec je stao na strelište, sudija je dao znak da može da počne!

profimedia-0250461615.jpg
OKTAY CILESIZ / AFP / Profimedia 

9:26

Damir Mikec na strelištu!

Predstavljen je Damir Mikec, sada čekamo da počne!

9:22

Na strelištu su!

Ulaz polako strelci i predstavljaju se, još malo pa kreće ovaj događaj. Osim našeg Damira Mikeca tu su Li Vunhu iz Južne Koreje, Kristijan Rajc iz Nemačke,. Federiko Niko Maldini iz Italije, Davaku Enktavan iz Mongolije, još jedan Italijan Paolo Mona, Kinez Šie ju i Robin Valter iz Nemačke. 

9:01

Kakva su pravila?

damir_mikec_stefan_stojanović_ (2).jpg
MONDO/Stefan Stojanović 

Važno je reći da se rezultati iz kvalifikacija ne prenose u finale, dok se ni broj upucanih "krugova" neće računati isto, već će se gledati i decimale.  Maksimalan rezultat iz jednog hica je tako 10,9. Što se tiče samog finala, održavaće se ukupno u tri faze. U prvoj svaki takmičar puca po pet puta, nakon čega se određuje plasman u drugu fazu u kojoj je još pet rundi.

Posle toga počinje eliminaciona faza gde će se posle svaka dva hica izbacivati najslabiji takmičar, sve dok ne ostanu dvojica najboljih koja odlučuju o šampionu Olimpijskih igara.

8:21

Šta kaže Mikec?

"Veoma sam zadovoljan kako su kvalifikacije prošle, sutradan je novi dan i moje treće finale Olimpijskih igara. Napraviću analizu i taktiku sa bratom i da iskoristimo sve što je valjalo, a da ono što nije valjalo popravimo i da sve bude kako želimo. Radili smo i trudili smo se. Nastupati na Olimpijskim igrama je veoma teško i zahtevno. Ponosan sam na moj tim, mog trenera i psihologa što smo prošli. Urađeno je tek pola posla, sutra nas čeka veliki dan. Svi finalisti su jaki, ali imam i ja iskustvo. Ovo od danas ću oberučke prihvatiti da mi bude vodilja za finale", Poručio je Mikec juče za RTS.

8:19

Da se ponovi!

Damir Mikec
MN Press 

Mikec je bio prvi u svojoj kvalifikacionoj grupi u disciplini 10 metara vazdušni pištolj. Počeo je tako što je pogodio devetku, onda je malo zastao i nakon toga je zaređao desetke. U prvoj seriji je imao 99, u drugoj 97, trećoj 96, četvrtoj seriji 98, petoj seriji 97, a u šestoj 97!

Damir je na kraju imao 584 "kruga", drugoplasirani Federiko Maldini iz Italije tri manje, Kristijan Rec iz Nemačke 580, a dalje su prošli i Vonho Li, Paolo Moha, Ju Hie, Davaku Enktavijan i Valter Robin.

8:12

Dobro došli u MONDO live!

Srpski strelac Damir Mikec danas od 9.30 može da donese Srbiji prvu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Finale discipline 10 m pištolj pratićemo uživo iz minuta u minut!