Slušaj vest

Predstavnica Srbije u boksu Natalija Šadrina nije uspela da prođe u polufinale na Olimpijskim igrama u Parizu. Izgubila je od najbolje na svetu, Kineskinje Jang Venlu odlukom sudija. To je razbesnelo mnoge, selektor je bio besan, smatra da je pokradena i da sudije nisu bile objektivne.

Stigla je i hitna reakcija od Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) i zvanična žalba uložena na konačan rezultat i odluku sudije. Navedeno je da "očekuju pravilnu i temeljnu istragu kako bi se osigurala pravda i integritet takmičenja". O tome je pričao i prvi čovek OKS Božidar Maljković.

"Sudije su prvo glasale na jedan način. Dvoje su dali prednost našoj bokserki. U naknadnom preglasavanju, troje sudija koji su glasali za egal borbu, dodelili su pobedu Kineskinji. Verujem da su svi koji su gledali meč, baš kao i ja, osetili snažnu nepravdu koja je naneta našoj Nataliji. Ostali smo bez reči! Olimpijski komitet Srbije je odmah nakon meča uložio žalbu i nećemo odustati, jer mi i jesmo ovde da se borimo za prava naših sportista i poštovanje principa fer-pleja na svim nivoima takmičenja", izjavio je Maljković.

Printscreen/RTS Natalija Šadrina

Polufinale je na programu u petak, male su šanse da će doći do bilo kakve promene odluke, ali bi trebalo da dođe do objašnjenja i obrazloženja odluke sudija...

BONUS VIDEO:

Bokserski savez Srbije Sara Ćirković, boks, bokserka