Slušaj vest

Reprezentativka Srbije u boksu Natalija Šadrina nije uspela da se plasira u polufinale turnira na Olimpijskim igrama u Parizu pošto ju je pobedila Kineskinja Jang Venlu. Nije bila u pitanju jednoglasna odluka sudija, odlučeno je da Kineskinja slavi 3:2, zbog čega su mnogi ostali zatečeni.

Videlo se odmah na licu naše Ruskinje da je razočarana odlukom sudija (trojica sudija su ocenila njihove partije podjednakim brojem bodova, a na kraju su prevagnuli na stranu Kineskinje), dok je posle borbe selektor Mirko Ždralo "bljuvao vatru". Prvo je bio nezadovoljan sudijama posle poraza Sare Ćirković, dok se čini da ga je još više pogodio Natalijin rezultatl, pošto je bila na korak od medalje.

"Katastrofa! Ne mogu da shvatim da je meč otišao Kineskinji. Natalija je apsolutno bila bolja, bio je ovo ubedljiv meč, i u čudu sam šta su sudije uradile. Natalija je pobedila i prvu i treću rundu, a drugu je bila podeljena odluka. Ne mogu da shvatim, sve je moguće izgleda...", rekao je Ždralo, prenosi "Kurir".

Nakon meča selektor Srbije aplausirao je sudijama za ovu "odluku": "Jesam. Iz znaka protesta zbog svega što su uradili. Mimo toga ne možemo ništa", dodao je on.

Čeka se još nastup i našeg boksera Vahida Abasova koji počinje od druge runde.

BONUS VIDEO:

RTS/Screen Recorder Himna Bože pravde na Olimpijskim igrama, zlato za Zoranu i Mikeca

(Kurir/MONDO/M.V.)