Slušaj vest

Srbija čeka drugu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu! Ušli smo u avgust i nadali smo se možda i kojoj medalji više, ali za sada imamo samo zlato Zorane Arunović i Damira Mikeca iz miksa u disciplini 10 metara vazdušni pištolj. 

Sada ćemo od ranog jutra očekivati medalje jer će naš mladi strelac Lazar Kovačević nastupiti u finalu discipline 50 metara trostav. Zatim se prebacujemo na 3x3 basket gde naš tim želi da popravi utisak posle poraza od Kine. Gledaćemo naravno i džudo danas i nadamoi se da bi Aleksandar Kukolj mogao jako daleko. 

Nikolaj Pimenov i Martin Mačković će nažalost nastupiit u B finalu, dok če Andrej Barna biti u kvalifikacijama na 50 metara. Do podne imamo i jako bitan meč vaterpolista, a onda dugo zatišje. Zatim opet igra Novak Đoković i na kraju basketaši još jedan meč. 

9:30 STRELJAŠTVO

Lazar Kovačević je podbacio kada se takmičio u vazdušnoj pušci na 10 metara, ali u trostavu je bio peti u kvalifikacijama i sada je u finalu. Nadamo se da bi već oko 10 časova mogao da se okiti nekom medaljom oko vrata!

10:05 BASKET 3x3

Basketaši su nas oduševili svojim nastupom protiv Amerike koju su razbili, a onda ih je neočekivano dobila Kina. Danas imaju dva meča i moraće oba da dobiju ako hoće direktno u polufinale. 

10:00 DŽUDO

Deveti je na programu meč prvog kola koji Aleksandar Kukolj ima sa Zomborom Vegom iz Mađarske, što znači da sigurno neće biti na programu pre pola 11, možda i 11 ako se oduže druge borbe. Kao i u svakoj kategoriji ceo program se završava danas, tako da ćemo oko 18 časova znati imamo li još jednu medalju ili ne. 

10:42 VESLANJE

Auh, kako je malo falilo! Nikolaj Pimenov i Martin Mačković ispali su iz ritma veslanja samo 60 metara pred kraj trke i zbog toga nisu u A nego u B finalu. Ogromna, ogromna šteta.

11:18 PLIVANJE

Andrej Barna je završio takmičenje na 100 metara slobodnim stilom, sada će se takmiičiti na 50, gde je možda i bolji. Nadamo se da može da prođe dalje!

12:05 VATERPOLO

Nije bilo lako gledati vaterpoliste ni protiv Japana kada smo jedva pobedili ni protiv selekcije Australije kada smo izgubili. Sada nas čeka meč sa Španijom i nadamo se da će se pojaviti neki drugi delfini. 

19:00 TENIS

Za sada je Novak Đoković izgledao sjajno na Olimpijskim igrama, ali tek sada kreću "velike zverke". Imao je neverovatnih mečeva sa Stefanosom Cicipasom na šljaci Đoković, a navijaćemo za njega uveče. 

20:32 BASKET 3x3

Srbija kada završi meč sa Holandijom moraće da igra sa domaćinom Francuskom u večernjem terminu. Nemamo prostora za kiks, "trikolori" moraju da padnu!

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO Lazar Kovačević