Slušaj vest

Neverovatne stvari se ponekad dešavaju na Olimpijskim igrama! Videli smo kako Egipćanka Nada Hafez trudna uzima medalju, a nakon toga smo na borilištima videli i Venecuelanca Leonela Martineza. Ovaj strelac koji se takmičio u gađanju pokretnih meta i u Parizu je bio na svojim drugim Olimpijskim igrama. Kada su bile prve? U Los Anđelesu 1984. godine!

Ovaj 60-godišnji Venecuelanac je čekao 40 godina, a u oktobru prošle godine je uspeo da ostvari normu i kvalifikuje se za takmičenje u svojoj disciplini. Jedino veće čekanje između dva izdanja Olimpijskih igara na kojima je učestvovao imao je Japanac Hoketsu Hiroši koji se bavio dresurnim jahanjem i od je između Tokija 1964. godine i Pekinga 2008. čekao 44 godine. Toliko će proći i do narednih Olimpijskih igara u Los Anđelesu na koje Martinez planira da ide!

"Idem u teretanu svaki dan. Stalno sam u pokretu. Ne verujem u mediicinu koja kaže da određene stvari ne mogu da se rade sa 40 ili 50 godina. Za mene su godine samo broj. Ovaj sport je svakako 90% psihološki. Moja motivacija je definitivno strast", rekao je Martinez. 

Nakon prvih Olimpijskih igara na kojima je učestvovao on se povukao iz sporta na 15 godina, pokrenuo porodični biznis, oženio se i dobio decu. Onda je 2011. godine rešio da ponovo krene da puca i sada je u svojoj disciplini završio kao 28. Zapravo ga je za povratak na strelište motivisala objava da će Olimpijjske igre biti u Los Anđelesu. 

"Morate da se posvetite nečemu ako želite do da ostvarite. Siguran sam da ću za četiri godine biti spreman za Olimpijske igre", završio je Martinez. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

RTS/Screen Recorder Damir Mikec i Zorana Arunović dodela zlata