Svi događaji
Od najnovijeg
12:00

Kraj takmičenja za Srpkinje!

Ivana Španović i Milica Gardašević nisu uspele da se domognu finala u skoku udalj.

Gardašević je napravila prestup u trećoj seriji, a Ivana Španović skočila je tek 6,31 i tako nije popravila svoj rezultat iz druge serije. Njen najbolji skok je 6,51, a to nije dovoljno za plasman u finale takmičenja u Parizu.

Kurir/Dado Djilas Ivana Španović skače na Olimpijskim igrama u Parizu

11:56

Kakav skok Mihambo!

Kada je imala poslednju šansu za finale, Malajka Mihambo je skočila 6,86, preskočila normu i plasirala se u finale. Imala je čak 30 centimetara prostora između mesta odraza i linije koju nije smela da nagazi, pa ovaj skok deluje još impresivnije za Nemicu koja je osvojila zlato u Tokiju.

11:54

Kraj druge serije!

Ivana Španović je trenutno na 11. poziciji i to mesto je vodi u finale. Milica Gardašević je na 13. mestu i plasman u finale beži joj za samo jedno mesto.

11:45

Prvi skokovi preko norme!

Italijanska atletičarka Larisa Japikino prva je preskočila postavljenu normu i obezbedila je plasman u finale Olimpijskih igara. Njen rezultat je 6,87, a Amerikanka Tara Dejvis-Vudhol nadmašila je to samo nekoliko minuta kasnije sa preskočenih 6,90. Srpske atletičarke i dalje su na mestima koja vode u finale Olimpijskih igara.

11:41

Uspešan skok Španović!

Ivana se odrazila gotovo 18 centimetara pre daske, a doletela je na 6,51 i po svemu sudeći bi to trebalo da bude dovoljno za finale.

Sa druge strane, sada je neuspešna bila Milica Gardašević, koja je napravila prestup od čak 15 centimetara.

11:37

Mihambo u problemima!

Jedna od najboljih u disciplini skok udalj ima velike probleme nakon dve serije. Nemica Malajka Mihambo, žena sa najboljim ličnim rekordom od svih takmičarki na zaletištu, ima dva neuspešna skoka u prve dve serije, a u drugom pokušaju prestupila je i više od 20 centimetara.

11:35

Kraj prve serije!

Svaka od 31 atletičarke u kvalifikacijama izvela je po jedan skok, a situacija nije sjajna za srpske takmičarke. Nakon prve serije skokova Ivana Španović nema plasman jer je prestupila, a Milica Gardašević deli petu poziciju. Ipak, njen rezultat je daleko od norme, pa će morati da ga popravlja kako bi bila među 12 najboljih na kraju kvalifikacija.

U prvoj seriji nijedna takmičarka nije preskočila normu.

11:21

Prvi skok!

Prvo je skočila Milica Gardašević i doletela je na 6,48, a samo nekoliko sekundi kasnije Ivana Španović je imala svoj prvi skok. Nažalost, ona je prestupila, pa će u naredne dve serije pokušavati da popravi utisak.

Ivana Španović na Olimpijskim igrama uživo prenos skok udalj
Kurir/Dado Djilas 

11:16

Počinjemo!

Sve je spremno za kvalifikacije skoka udalj u ženskoj konkurenciji, a mi navijamo za Ivanu Španović i Milicu Gardašević. Ajde, devojke, do finala!

11:10

Rezultati!

Ivana Španović je trenutno drugoplasirana na svetskoj listi, iako ove sezone nema velike skokove. Najbolji rezultat u sezoni joj je "tek" 6,29 metara, ali jasno je se već godinama pripremala za ovo takmičenje i da je sve podređeno Olimpijskim igrama u Parizu. Njen rezultat karijere je 7,24 i samo je Malajka Mihambo bolja od nje, od svih učesnica u kvalifikacijama.

Sa druge strane, Milica Gardašević kao rekord karijere ima 6,91, a tokom ove sezone skočila je 6,76 i ukoliko to ponovi plasiraće se u finale. Ona je trenutno 16. na svetskoj listi.

11:00

Pravila!

Norma je postavljena na 6.75 i sve takmičarke koje budu imale bolji skok od toga plasiraće se u finale. Ukoliko ih ne bude dovoljno, mesta u finalu popuniće najbolje takmičarke koje nisu preskočile normu - do 12 učesnica.

10:50

Dobro jutro!

Dve srpske atletičarke, Ivana Španović i Milica Gardašević, boriće se u kvalifikacijama za plasman u finale Olimpijskih igara u Parizu.