Slušaj vest

Sjedinjene Američke Države "prošetale" su se do četvrtfinala Olimpijskih igara pošto su u grupi pobedili Srbiju, Južni Sudan i Portoriko, tako da ostaju glavni favoriti za zlatnu medalju. Uoči meča sa Brazilom, američki "NBC" analizirao je ko je do kraja takmičenja i najozbiljiniji rival njihovom drim-timu i zaključio da su to upravo oni sami.

"Iskreno, ako reprezentacija SAD ne shvati protivnika ozbiljno ili izađe mlako na teren, mogla bi da pobedi samu sebe na turniru. Koji drugi timovi bi od toga mogli da imaju koristi? Hajde da rangiramo preostalih sedam učesnika turnira i kakve su njihove šanse da dođu do pobede nad Amerikancima", poručuje se u tekstu američke televizije, a potom objašnjava da su Nemačka i Kanada najveći favoriti da ih zaustave, možda i jer su sa druge strane žreba.

S obzirom na to da je SAD već pobedila Srbiju dva puta u poslednje dve nedelje, čini se da Amerikanci nisu previše zabrinuti za košarkaše Svetislava Pešića. Upravo to bi mogao da bude motiv "orlovima" za dalje takmičenje pošto su Amerikanci upravo naš potencijalni rival u polufinalu Igara, ako danas prođemo Australiju.

Kurir/Dado Đilas Srbija - Amerika na Olimpijskim igrama

"Srbija može da bude protivnik Amerikanaca u polufinalu i ima Nikolu Jokića u reketu sa prosekom od 18,7 poena, 11 skokova i sedam asistencija uz procenat šuta od 64,5 odsto. I dalje je najbolji igrač na planeti i može da dobije meč protiv bilo koga. Bogdan Bogdanović je takođe dao 19 poena za Srbiju na jednom meču. Ipak, teško je nazvati pretnjom tim koga su SAD pobedile 26 razlike u prvom meču grupne faze na Olimpijskim igrama. Pobedili su ih isto i u prijateljskoj utakmici. Srbija može da izdrži protiv SAD kada je Jokić na parketu, ali nemaju dubinu da izdrže minute kada ode na klupu", objašnjava se u tekstu.

Podsetimo, košarkaši su se preselili iz Lila u Pariz i danas ćemo prvo videti meč Nemačke i Grčke od 11 časova, pa Srbije i Australije od 14.30, dok zatim slede dueli Francuska - Kanada (18.00) i Brazil - SAD (21.30).

Kurir/Dado Đilas Srbija - Amerika na Olimpijskim igrama

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojčić Jokić ćerka