Slušaj vest

Srpski reprezentativac u rvanju Mate Nemeš poražen je u prvoj rundi takmičenja na Olimpijskim igrama u Parizu u disciplini rvanje grčko-rimskim stilom, do 67 kilograma. Nažalost, naš rvač je izgubio u poslednjim trenucima borbe, odnosno tek na pet sekundi do kraja Ukrajinac Pervez Nasibov je napravio preokret.

Sve do tog momenta Nemeš je vodio 2:1, međutim potez koji je Ukrajinac izveo bio je vredan dva dodatna boda, tako da je moglo da počne slavlje. U tim trenucima Nemeš je bio u parteru i svestan je bio da je nemoguće da napravi još jedan preokret za tako kratko vreme, tako da je već na startu takmičenja zaustavljen. Šteta, pošto je pokazao neke vrlo dobre elemente zbog kojih je zaslužio da uđe u četvrtfinale.

Mate Nemeš je inače na Olimpijske igre došao kao jedan od favorita za medalju, ali je zaustavljen odmah na startu, baš kao što je to bio slučaj i u Tokiju.

Jedina nada za njega je da njegov današnji protivnik Pervez Nasibov (inače olimpijski vicešampion iz Tokija) dođe do polufinala, u tom slučaju mogao bi u reparsaž za bronzanu medalju. Polufinala su zakazana za večeras od 18.15, a ukoliko bude reparsaža, Nemeš će se boriti u četvrtak od 11 časova.

BONUS VIDEO:

RTS1 Himna Bože pravde za Novaka Đokovića u Parizu