Slušaj vest

Imala je samo deset godina kada je gledala nastup tekvondistkinje Milice Mandić 2012. godine na Olimpijskim igrama u Londonu gde je osvojila zlatnu medalju. Danas je baš ona, dvadesetdvogodišnja Aleksandra Perišić, nova nada srpskog sporta na najvećem planetarnom sportskom takmičenju koje se održava u Parizu. U petak 9. avgusta, braniće boje srpske zastave sa jednim snom – da nastavi niz uspeha koje je započela Milica Mandić, a onda nastavila Tijana Bogdanović. Evo šta nam je Aleksandra otkrila u ekskluzivnom intervjuu uoči meča svoje karijere.

Aleksandru smo pitali kakav je bio osećaj kad je saznala da se plasirala na Olimpijske igre u Parizu, a odgovor koji smo dobili bio je skroman i izrečen kroz osmeh.

Osećaj je bio stvarno neverovatan. San koji sam dugo sanjala napokon se ostvario. Trebalo mi je vremena da shvatim šta sam postigla, pa čak i sada, nakon svega, nisam svesna veličine uspeha. Biti na istom mestu sa najboljim sportistima sveta je ogromna privilegija. Sigurno ću uživati i u praćenju sportista, kako u tekvondou, tako i u drugim sportovima.

OTP banka - Aleksandra Perišić - 1.jpg
promo/Aleksandar Kujučev 

Iako nas sve zanima ko može da iznenadi na Igrama i osvoji medalju, Aleksandra ističe da je o tome pomalo nezahvalno govoriti.

Smatram da svako ko se nalazi na Olimpijskim igrama ima velike šanse da pomeri granice i osvoji medalju. Svi smo na istom nivou i podjednako smo zaslužili da budemo u Parizu gde se borimo da ostvarimo veliki uspeh. Kad je reč o onome ko će da iznenadi, sigurna sam da je to osoba koja ima najveću želju.

Ovo su prve Olimpijske igre za mladu Aleksandru Perišić, ali nas je zanimalo šta misli o Parizu kao domaćinu.

Očekivala sam dobru organizaciju samog turnira i ona su ispunjena. Iako je ovo moje prvo učešće na Igrama, imala sam priliku da boravim u Parizu povodom Gran-pri turnira i to je zaista bilo prijatno iskustvo. Nadam se da ću sada da iskoristim svoj boravak za još bolje upoznavanje Grada svetlosti.

Tekvondo Aleksandra Perišić (3).jpg
Promo/Ivica Veselinov 

Partnerstvo koje traje

OTP banka, kao Zvanična banka Olimpijskog tima Srbije, podržava naše sportiste šesti olimpijski ciklus zaredom, što predstavlja najdugovečnije kontinuirano sponzorstvo u sportu na našim prostorima.
Banka je omogućila i navijačima da budu deo uspeha našeg tima uz VISA olimpijske kartice, čijim korišćenjem i klijenti postaju deo olimpijske porodice, a do 20. avgusta ima i specijalnu ponudu za nove klijente.
Olimpijci, ambasadori OTP banke su predstavili i dodatne usluge banke: online otvaranje računa i podizanje evra na bankomatima.

Svako ko je pratio nastupe naših sportista u Parizu sigurno je primetio brojnost srpskih navijača na tribinama. Nije iznenađujuće, jer se Olimpijske igre posle dugo vremena ponovo održavaju u Evropi. Pitali smo Aleksandru kako se oseća zbog ove snažnije podrške srpskih fanova na ovogodišnjim Igrama.

Smatram da je sportistima podrška svojih ljudi jako bitna. Nisam do sada imala priliku da osetim svu tu publiku, ali jedva čekam da proživim to i da svi zajedno proslavimo naše uspehe. 

Pored srpskih navijača, veliku podršku našim sportistima pruža i OTP banka kao zvanični sponzor Olimpijskog komiteta Srbije, a Aleksandra nam je otkrila da je ovo najdugovečnije partnerstvo u srpskom sportu jako bitno za domaći tim.

Podrška partnera je nešto što je, po mom mišljenju, jako bitno za nas sportiste koji predstavljamo Srbiju na Olimpijskim igrama. Posebno mi je drago što takvu podršku imamo baš od OTP banke.

Aleksandra Perišić je već osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u tekvondou 2022. godine, iste godine je na Svetskom prvenstvu postala vicešampionka, dok je prošle godine na Evropskim igrama izborila zlato. Sada sa nestrpljenjem iščekujemo njen prvi nastup na Olimpijskim igrama navijajući da nastavi da niže uspehe. U tom duhu, poručujemo kratko i jasno:

Idemo jako: Misija Pariz!