Slušaj vest

Srpski reprezentativac u rvanju Aleksandar Komarov nije se plasirao u polufinale na Olimpijskim igrama u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 87 kilograma. Nakon što je Komarov prvo bolji bio od Amerikanca Pejtona Džejkobsona, vodio je i protiv Davida Losončija iz Mađarske 3:2, ali sudije su mu oduzele pobedu!

Mađar je uložio "čelendž", potom je posle dugo većanja odlučeno da se bod koji je prethodno Srbin zaradio poništi. Iako je u tom trenutku rezultat bio 2:2, Mađar je prošao dalje na poene (3:1).

Prethodno je eliminisan Mate Nemeš koji se borio u istoj disciplini samo do 67 kilograma, s tim da ima šansu da kroz reparsaž dođe do bronze pošto je Ukrajinac koji ga eliminisao došao do polufinala. Ako dođe do finala, to znači novu šansu za Nemeša. Ista je situacija i sa Komarovim, ako David Losonči pobedi Semena Novikova, može da se bori za bronzu. Polufinala su zakazana za večeras od 18.15, a ukoliko bude reparsaža, Nemeš će se boriti u četvrtak od 11 časova.

Komarov je inače evropski šampion u rvanju, a dolazi iz Sankt Peterburga. Komarov je oženjen inače Nevenom Vulović, bivšom rvačkom reprezentativkom Srbije i oboje žive u Kragujevcu. Kao reprezentativac Srbije nastupa od kraja 2023. godine.

"Veoma sam srećan i zadovoljan. Kada sam 2021. upoznao Nevenu, odlučili smo da živimo u Srbiji, mnogo sam razmišljao o tome da postanem reprezentativac Srbije. Srbija je moja nova sportska šansa", ispričao je Komarov koji nastupa i za klub iz Kragujevca.

BONUS VIDEO:

RTS1 Himna Bože pravde za Novaka Đokovića u Parizu