Slušaj vest

Odbojkašice Srbije ispale su sa Olimpijskih igara u četvrtfinalu. Izgubile su od Italije (26:24, 25:20, 25:20). Ključan je bio prvi set u kom su naše dame imale "+4" (19:15), a onda je selektor Đovani Gvideti doneo nekoliko odluka za koje je sam preuzeo krivicu i rekao da je poraz na njemu.

Već po tome moglo je da se zaključi da neće više voditi reprezentaciju Srbije, odbojkaški savez se potom oglasio i demantovao natpise da je smenjen, a sada se opet oglasio Italijan i praktično potvrdio da je kraj. Njegova poruka na društvenim mrežama može da se protumači samo tako, kao oproštaj od odbojkašica Srbije.

"Naša igra na Olimpijskim igrama ne bi trebalo da izbriše sve medalje i trofeje koje je ova grupa igrača donela Srbiji u poslednjih 10 godina. Bila mi je čast da treniram ovaj tim u poslednje dve godine. Nažalost, krajnji rezultat je proizvod mnogo loših odluka i ja preuzimam punu odgovornost za to. Hvala za divne uspomene i želim puno sreće ovom prelepom timu i zemlji", napisao je Gvideti uz fotografiju na kojoj je sa srpskim odbojkašicama.

Navodno se već spekuliše i o njegovom nasledniku i to bi trebalo da bude nekadašnji francuski reprezentativac Stefan Antiga

BONUS VIDEO:

RTS/Printscreen Odbojkašice pevaj himnu