Slušaj vest

Srpski krosfit sportista Lazar Đukić utopio se u Americi na velikom takmičenju u Teksasu. Iako nije saopšteno njegovo ime u izveštajima, niti je prvi čovek krosfit organizacije rekao imenom i prezimenom ko je izgubio život, tragedija se nažalost dogodila i više nema dileme oko toga da je Novosađanin izgubio život.

Lazar Đukić je u plivačkoj sekvenci takmičenja imao pred sobom još 100 metara do cilja, bio je među vodećim učesnicima, a onda je samo stao. Prema uznemirujućim snimcima trke, koji su nestali sa zvaničnih linkovakoji je upravo Lazar podelio pre trke, vidi se kako se jedan plivač očigledno muči da nastavi i kako traži pomoć.

Takođe, mnogi su primetili i činjenicu da nije bilo spasilaca, niti da je je iko uskočio u pomoć srpskom takmičaru. Pogledajte snimak, uz upozorenje da je uznemirujući.

Kada se Lazar utopio, hitno je počela pretraga jezera i stigli su nedugo posle toga i izveštaji da je telo pronađeno. 

"Krosfit je duboko ožalošćen zbog smrti jednog od našeg sportiste tokom jutrošnjeg plivačkog segmenta takmičenja. Radimo sve što možemo tokom ovog tragičnog perioda da pružimo podršku njegovoj porodici, čitavoj našoj zajednici. Blisko sarađujemo sa nadležnima u istrazi. Otkazali smo ostatak današnjeg događaja i nastavićemo da pružamo podršku zajednici i porodici posle ovog tragičnog događaja", rekao je prvi čovek krosfita, Don Fol.