Slušaj vest

Srpska tekvondistkinja Aleksandra Perišić donela je našoj zemlji treću medalju sa Olimpijskih igara u Parizu. Sjajno se borila u finalu protiv takmičarke iz Mađarske, ali je nažalost trema učinila svoje, tako da je na kraju morala da se zadovolji srebrom. Naravno, u pitanju je sjajan uspeh za debitatnkinju na Igrama, ali bilo joj je teško zbog toga što se nadala zlatu.

Zato je posle borbe zaplakala pred kamerama RTS-a, objasnivši da joj je najžalije što je "izneverila svog trenera", na šta joj je odmah Petra Butala Kovačić rekla da je ponosna na nju. Do sada smo uspehe tekvondista na Olimpijskim igrama vezivali za  Dragana Jovića iz kluba "Galeb", dok je sada i tekvondo klub "Azija" doneo našoj zemlji medalju, gde Butala radi već nekoliko godina.

A, ko je Petra Butala Kovačić? U pitanju je nekadašnja tekvondistkinja iz Hrvatske koja se preselila u Beograd pre svega zbog ljubavi. Udala se za našeg tekvondistu Predraga Kovačića, inače osnivala pomenutog tekvondo kluba "Azija", gde je ponikla i Aleksandra Perišić.

Printscreen/RTS Pariz 2024

Nekada je Petra Butala donosila medalje Hrvatskoj, dok je sada pomogla Srbiji da dođe do medalje na Olimpijskim igrama, pošto je radila na usavršavanju Aleksandre Perišić prethodnih godina. Naša srebrna olimpijka je još sa četiri godine počela da trenira u "Aziji", a potom je sa Butalom ostvarila dobru konekciju: "I, nakon nekog vremena, Aleksandra i ja smo se, pa, recimo, razumeli na više nivoa i jednostavno smo krenule zajedno, pa šta bude, i eto došlo je do ovoga do čega je sad došlo. To je odnos koji je puno oscilacija, kao i svaki drugi odnos u životu, ali dobro se razumemo i mislim da dopunjujemo jedna drugu i da je to ono što je važno", pričala je ona za Telegraf.

Kurir/Dado Đilas Pariz 2024

Zbog toga što dolazi iz Hrvatske, nikada nije imala problema, a ističe da su upravo sportisti iz njene zemlje česti gosti u Srbiji i imaju najbolji mogući odnos: "Uvek ima šala, prvenstveno zato što smo mi sa svim trenerima i takmičarima iz Hrvatske u jako dobrim odnosima, i ja sam sa njima veliki prijatelj i veliki broj hrvatskih reprezentativaca redovno dolazi kod nas u klub na trening i zajedno se pripremamo i uvek na turnirima jedni druge bodrimo. Tako da mislim da nema nikakve zle krvi tu ili nešto slično, jednostavno svima je jako drago što sam ja u toj ulozi i pomažemo jedni drugima", ispričala je ona.

"Aleksandra je jako dobra sa velikim delom hrvatske reprezentacije, te devojke spavaju kod nje i ona kada dođe u Zagreb spava kod njih i to je nešto divno i mislim da je to nešto najljepše što ovaj sport zapravo pruža", dodala je trener naše srebrne olimpijke Aleksandre Perišić.

BONUS VIDEO:

RTS Aleksandra Perišić dodela medalja

(Telegraf/MONDO/Milutin Vujičić)