Slušaj vest

Srbija je priredila veličanstven doček svojim sportistima koji su se sa Olimpijskih igara u Parizu vratili sa odličjima. U Hrvatskoj su takođe dočekani pobednici, a iako je Hrvatska imala više medalja od Srbije (sedam u odnosu na naših pet) imali su samo dva zlata i zato su na listi završili ispod. 

Pored džudistkinje Barbare Matić u kategoriji do 70 kilograma zlato su uzela braća Valent i Martin Sinković, a stariji Valent se u intervjuu za "Indeks", zahvalio - Novaku Đokoviću! Novak je ranije već rekao da je on sada kada je uzoe zlato učinio nešto što su braća Sinković uradila više puta i to mu Sinkovići ne zaboravljaju.

"Da, čuo sam da je to rekao. Kad nešto takvo kaže čovek koji je jedan od najvećih u istoriji sporta, u svim sportovima, ne samo u tenisu, onda nema druge nego da se osećaš ponosno. Prekrasna izjava i hvala mu od srca na tome. S Novakom se družimo svaki put kad za to bude prilike. U Tokiju smo zajedno večerali, a sad smo se videli i u Parizu. Rekao nam je da nas podržava, da nas stalno prati, baš kao i mi njega. Zaista lepo od njega što je to rekao", rekao je za "Indeks" Valent Sinković. 

MONDO/Uroš Arsić Doček sportista

Istakao je da je na Olimpijskim igrama pokušavao da prati što više događaja, pratio je hrvaske sportiste, a očigledno mu komplimenti Novaka Đokovića znače jer je veliki ljubitelj tenisa. Od svih hrvatskih medalja na Olimpijskim igrama u Parizu najdraža mu je bila one Done Vekić. 

"Bio sam na svemu. Rukomet, vaterpolo, tenis, Tin Srbić... Dona Vekić me posebno oduševila. Posebno zato što je igrala u polufinalu Vimbldona i imala je jako malo vremena za prilagođavanje na zemlju, koja joj nije najdraža podloga. Baš se na njoj videlo s kakvim je motivom igrala za Hrvatsku. Bila je puna samopouzdanja jer nije igrala samo za sebe nego i za svoju državu. Ma oduševila me. Svaka joj čast", rekao je on.

(MONDO, Index.hr, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nemanja Stanojčić Jelena prati Novakov izlazak