Slušaj vest

Vaterpolisti Srbije osvojili su treću zlatnu medalju u nizu na Olimpijskim igrama, ali se stiče utisak da su do ove stigli malo težim putem nego inače. Nije bilo lako, počelo je problemima u grupnoj fazi, ali onda se kao mentor nacionalnog tima u Olimpijskom selu pojavio Novak Đoković!

Poseta najboljeg tenisera svih vremena ostavila je snažan utisak na srpske vaterpoliste, o čemu je Dušan Mandić govorio tokom konferencije na aerodromu "Nikola Tesla", dan nakon završetka takmičenja u Parizu. Po njegovim rečima, vaterpolisti su dobili motivaciju nakon Novakovih reči!

"Olimpijski turnir je bio dugačak, ali u našem stilu sa prethodnih nekoliko takmičenja, sa puno uspona i padova. Bio je poseban pad i težak momenat nakon Australije. Nismo ličili na sebe ni u jednom segmentu. Taj poraz nas je baš dotakao, duboko. Možda je isprovocirao nešto u nama. Moram da se zahvalim Novaku koji je tada posetio olimpijce u selu. Bili smo u sobama, pričamo, razmišljamo šta i kako, gledamo se, nikom nije lako. On je ušao na vrata i održao govor, iz srca i videlo se da misli to što nam je rekao. To je došlo do nas. Dalo nam je dodatnu motivaciju. Uživali smo kad smo videli da je on došao do dugo iščekivanog cilja na način na koji je došao", rekao je Dušan Mandić.

Kurir/Dado Đilas Srbija dodela medalja

Jedan od najiskusnijih vaterpolista nije mogao da prepriča sve što je Đoković govorio, ali je otkrio pojedine detalje. "Ne bih ulazio jer je trajalo desetak minuta. Njegova iskustva, porazi, pobede, šta je prolazio. Vrlo iskreno i emotivno. Osetili smo da je istinito. Stvarno smo mu zahvalni na tome", rekao je Mandić.

Podsećamo, vaterpolistima je ovo treća zlatna u nizu, a naša selekcija je od Sidneja 2000. godine uvek završavala na pobedničkom postolju. Na poslednjih šest takmičenja, pod imenom Srbija, reprezentativci su horonološki osvojili srebro, dve bronze, pa tri zlata!

BONUS VIDEO:

RTS slavlje vaterpolista srbije protiv hrvatske