Slušaj vest

Srpska tekvondistkinja Aleksandra Perišić vratila se sa Olimpijskih igara u Parizu sa srebrnom medaljom oko vrata i zaslužila je sve pohvale za to što je učinila za Srbiju. Zbog toga je Aleksandra imala poseban doček u Beogradu jer je izašla na čuveni balkon Skupštine grada, na kome već tri decenije dočekujemo naše najbolje sportiste.

Sama je priznala da su joj se "noge odsekle" kada je izašla pred desetine hiljada navijača i videla da su tu i zbog nje, ističući da je to osećaj kakav ne može ni sa čim da se uporedi. Usledilo je veliko slavlje sa najboljim srpskim olimpijcima, nastavilo se u jednom beogradskom restoranu, a potom je Aleksandra - iako je spavala samo sat vremena - došla na intervju na "Radio S". Glas nije bio savršen, pomalo je promukla od pevanja, ali osmeh je uvek tu!

"Čim sam se popela tamo i krenula da mašem odmah su mi krecala kolena. Ne znam šta da uradim, kako da pokažem koliko sam srećna i zahvalna što su svi došli da nas podrže", kazala je uvek nasmejana Aleksandra Perišić i otkrila da će zauvek pamtiti zagrljaj sa Novakom Đokovićem: "Taj zagrljaj ću pamtiti ceo život. Stvarno mi je velika čast što mi je Novak čestitao na medalji i tek sada vidim kolika je veličina te medalje".

Kurir/Dado Đilas Dodela medalja

Istakla je i da je slavlje u restoranu bilo nezaboravno, da je "šou" ukrala Zorana Arunović koja se latila i mikrofona, a nasmejala se i objašnjavajući da nije još raspakovala ni stvari i da uveliko već planira učešće na narednom takmičenju, zbog čega ju je čak i trener Petra Butala Kovačić kritikovala.

Jedina situacija kada se Aleksandra uozbiljila bila je kada je upitana kako će da potroši nagradu Vlade Srbije za srebrnu medalju pošto joj za to sleduje 100.000 evra. "Ne razmišljam stvarno o tome", bilo je prvo što je rekla Aleksandra.

"Kako razmišlja mlada devojka? Ne razmišlja? Može li da se desi da to spiska...", upitala ju je voditeljka, na šta je Aleksandra objasnila da to njoj ne može da se dogodi: "Ne, neće da spiska, zato što imam strica i tatu, sa njima ću da vidim kako i šta ćemo. Nekretnina? Ne znam još šta ćemo, neću da se bavim time i hoću samo da nastavim da nižem medalje", ponovo je svojim "zaraznim" osmehom Aleksandra ispunila radijski studio. Pogledajte i ceo intervju sa njom:

BONUS VIDEO:

RTS Aleksandra Perišić dodela medalja

(RadioS/MONDO/Milutin Vujičić)