Slušaj vest

Novak Đoković osvojio je zlato na Olimpijskim igrama u Parizu krajem prve nedelje takmičenja, a krajem druge nedelje isto su uradili i srpski vaterpolisti. Osim najsjajnijeg odličja njih vezuje i još jedan veoma bitan detalj - govor koji je srpski teniser održao sunarodnicima.

Bilo je to u momentima u kojima su se "delfini" mučili, jedva su prošli kroz grupnu fazu, doživeli su ubedljiv poraz od Australije (8:3), a važan faktor u podizanju ekipe bio je baš Novak. Detalje njegovog govora otkrio je selektor nacionalnog tima Uroš Stevanović. Priznao je i da je otkazao sastanak posle tog govora jer kako sam kaže "nema šta da priča posle Đokovića."

"Novak uđe u sobu našeg stručnog štaba, zovem Andriju Gerića da dođe kod nas, ja mu u minuti kažem šta i kakva je situacija, da ne gubimo njegovo zlatno vreme. Pravi čovek, mentalno najjači na svetu, individualni sport, šta je on čovek prošao, to mi nismo svesni. Stvarno nismo svesni. Tada i kada je otišao od njih i vratio se kod nas shvatio sam šta je Novak. Majke mi, neverovatno. Ne sportista, kakav čovek", počeo je Stevanović razgovor u podkastu "Pod kapicom".

MONDO/Uroš Arsić Doček sportista

Nastavio je da hvali najboljeg tenisera svih vremena. "Nema jednu pogrešnu reč. Ne da kaže nešto pogrešno, nego tonalitet, način obraćanja, kako i šta priča. U rangu Majkl Džordana, Muhameda Alija, bukvalno je tako. Daleko, daleko ispred nas i svega. Tek malo kada razmisliš... Kada je on to sam prošao, nije sam, imao je podršku porodice i stručni štab, nego ta aura, pojava kada je došao."

Kakvu reakciju je izazvao? Face igrača su rekle sve. "Otišao je tamo, proveo 15 minuta, ovi iz Olimpijskog komiteta hteli su da ga izvuku, rekao sam im 'pustite ga bre'. Otišli su po njega posle 10-15 minuta, vraćaju se. Oni izlaze. Trebalo je da idemo na zajednički sastanak, gde bih ja morao da pričam o tim nekim stvarima i ostalo. Odustao sam, nije bilo sastanka. Nema šta ti da pričaš posle Novaka. Stvarno nema šta, sve je smešno, sve je glupo. Igrači onda izlaze iz soba, svima glava gore i osmeh, još su jači bili", zaključio je Stevanović.

Kurir/Dado Đilas Srbija dodela medalja

Pogledajte i taj govor:

BONUS VIDEO:

MONDO/Nemanja Stanojčić Jelena prati Novakov izlazak