Slušaj vest

Zlatni srpski vaterpolista Sava Ranđelović pohvalio se kolekcijom medalja kakvu ima jako, jako mali broj sportista. Nišlija je oko vrata stavio zlata iz Rio De Žaneira, iz Tokija i iz Pariza. Impresivnu fotografiju podelio je na društvenim mrežama, uz reči: "Nastaviće se".

Sava Ranđelović je uz Dušana Mandića i Nikolu Jakšića jedini srpski vaterpolista koji ima tri nasjajnija odličja osvojena u nezaboravnom nizu, započetom 2016. godine. Ušao je jako mlad u generaciju koja je osvajala svetska i evropska zlata, u Brazilu je sa saigračima ostvario san da se popne na najviše olimpijsko postoje, ali to je bio samo početak.

Ranđelović je u narednom ciklusu bio deo ekipe koja je u Tokiju pozlatila i te Olimpijske igre i šampionski ispratila iz reprezentacije stubove najtrofejnijeg tima, Andriju Prlainovića, Filipa Filipovića, Duška Pijetlovića, Milana Aleksića, Stefana Mitrovića, Gojka Pijetlovića... I ni tu nije bio kraj, iako se činilo da će biti.

Mučio se srpski nacionalni tim u naredne tri godine, samo je u Fukuoki prošao u polufinale velikog turnira (Svetskog prvenstva) i tu je stao. Delovalo je da će zlatni niz srpskih vaterpolista neizbežno biti prekinut u Parizu, u sudaru sa ekipama koje su ove i prethodnih godina bile dominantnije, pre svih sa Hrvatskom. A, onda smo se još jednom uverili da naše "delfine" baš nikad ne bi trebalo potceniti. Ni kada u grupnoj fazi praktično jedva pobede Japan i kada ih savladaju Australija, Španija i Mađarska u grupnoj fazi.

Profimedia/Albert, MN Press Sava Ranđelović

Ekipa Uroša Stevanovića u četvrtfinalu je eliminisala Srbiju golom Nikole Jakšića u pretposlednjoj sekundi i bila je to najava onoga što se i dogodilo. Potpunom dominacijom, srpski tim u polufinalu je pobedio Sjedinjene Države, u finalu Hrvatsku, aktuelnog svetskog prvaka i evropskog viceprvaka i tako su "delfini" još jednom pokazali koliko su moćni kada je to najvažnije. I da Srbiji nema ravnog.

RTS Nikola Jakšić gol za pobedu Srbije protiv Grčke u vaterpolu