Slušaj vest

Kadetske reprezentativke Srbije savladale su Japan (21:20) u veoma neizvesnom meču i tako stigle do prilike da se bore za peto mesto na Svetskom prvenstvu! Nije bilo lako, Japanke su se u finišu susreta potpuno vratile u meč i pretile su da unesu dramu u utakmicu, ali su Srpkinje uspele da odole napadima.

Ovaj trijumf stigao je dan nakon poraza od Mađarske, koji je srpskim rukometašicama uskratio šansu da se bore za odličje na Svetskom prvesntvu. Ipak, devojke su skupile snagu i prikazale još jednu dobru partiju, pa je napravljen još jedan korak ka velikom uspehu srpskog rukometa.

Selektor Zoran Barbulović istakao je da nije bilo lako stići do ovog rezultata. "Imali smo jako tešku noć, nije nam bilo lako posle onog poraza, mislili smo da možemo do polufinala. Zbog zdravstvenih problema Lare Stanić i Milice Momčilović koji su nas zadesili jutros nismo znali da li će moći da igraju, pa se povredila Otašević... Ostali smo sa nerazigranim igračicama. Dok smo imali svežinu imali smo veliku prednost, ali je onda stigao umor. Na kraju, sreća prati hrabru. Japan je jako nezgodna ekipa, prvi put smo igrali protiv takvog stila. Uspeli smo da dođemo do borbe za peto mesto", rekao je selektor. 

Srpski tim se "kockao", zbog umora padao i morao da pronalazi snagu da se podigne, a onda je pobednika odlučila Jana Tanović! "Osećam se fantastično! Bilo je mnogo publike, drago mi je što sam pomogla timu kad je bilo najpotrebnije. Previše sam ponosna na ostatak ekipe", rekla je jedna od junakinja pobede, Jana Tanović.

Srbiju do kraja turnira u Kini očekuje još samo jedan meč - u nedelju će naše reprezentativke za peto mesto na Svetskom prvenstvu kadetkinja igrati protiv Nemačke. Ne treba ni isticati koliki bi uspeh za devojke koje su budućnost srpskog rukometa bila pobeda u tom meču.

BONUS VIDEO:

Arenasport/printscreen Vojvodina rukomet