Slušaj vest

Sjajan rezultat ostvarila je Srbija na Evropskom prvenstvu za kadete u Podgorici! Naš tim je prvo u grupnoj fazi dobijao redom Grčku, Sloveniju i Hrvatsku, zatim je u grupi krenuo remijem sa Dancima, a zatim je tesno poražen od Nemačke i Mađarske. U borbi za peto mesto naši momci do 18 godina su prvo šokirali Špance 35:34, a zatim opet izgubili od Nemačke 29:23 i zauzeli su visoko šesto mesto. 

Osim već ranije pominjanog Ognjena Cenića koji je odigrao odličan turnir sada se istakao i bek Vojvodine Đorđe Draško. On je protiv Mađara dao čak 17 golova i izabran je u idealni tim prvenstva. Jedan od braće Draško iz redova šampiona Srbije dobio je čast da bude proglašen za najboljeg levog beka šampionata! 

"Osećam se fenomenalno, stigla je nagrada za uloženi trud i to će mi biti podstrek za dalji rad na ostvarenju svojih rukometnih snova. Mislim da smo mogli i više od šestog mesta, ali nam je za to falilo malo sreće i možda malo rotacije. Na kraju, svi smo dali sve od sebe i možemo ponosno da se pogledamo u oči", zaključio je Đorđe Draško po povratku u Srbiju.

Nije on jedini sa ovih prostora koji je nagrađen, zapravo je MVP turnira lice iz dobro poznate rukometne porodice. Najbolji golman šampionata je Frelerik Meler Volf iz Danske, najbolje levi krilo je Joni Pejrabo iz Francuske, a najbolji srednji bek Islanđanin Dagur Arni Heimison sa Islanda. Kao pivot u idealni tim ušao je nemac Benet Štrobel, kao desni bek Oskar Meler Jakobsen iz Danske, desno krilo je Ugo Vila Lopez, najbolji strelac je Asaf Šaron iz Izraela, a najbolji defanzivac Mate Fazekaš.

MVP JE NIKOLA, OCA MU ZNAMO IZ PARTIZANA

20200111esRoganovic3.jpg
MN Press 

MVP turnira u podgorici je najbolji igrač Švedske koja je u finalu savladala Dansku - Nikola Roganović! Ako vam prezime zvuči poznato u pravu ste, to je sin Zorana Roganovića, nekadašnjeg desnog beka Partizana, Lovćena, Borca iz Banjaluke i brojnih švedskih timova. Bio je Roganović godinama reprezentativac Crne Gore, a od 2019. vodi jedan švedski klub sa klupe, gde trenira i sina. Bio je i selektor Crne Gore od 2018. do 2023. godine. Zoran je u sezoni 1998/99 bio šampion Jugoslavije sa Partizanom, a stručnjak sa Cetinja je sada doživeo da mu sin baš u Podgorici bude najbolji kadet Evrope. 

"Odlično finale, odlična utakmica, nije moglo bolje da bude. Dobro samo uradili na kraju, sprečlili smo ceelin. Bila je odlična utakmica, vodili smo pet pa smo se malo opustili, nismo nešto dobro ušli u drugo poluvreme, ali smo na kraju pobedili i to je najbitnije. Turnir je odlično organizovan, ništa loše. Velika mi je čast i jako mi je milo da sam baš ovde u Crnoj Gori postao MVP", rekao je mladi Nikola Roganović za "Balkan Hendbol". 

(MONDO, Balkan Handball, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Arenasport/printscreen Vojvodina rukomet