Slušaj vest

Strašne vesti u nedelju ujutru stižu iz SAD, tačnije San Franciska! Novajlija tamošnjeg NFL tima Riki Pirsol (24) upucan je tokom pokušaja pljačke, a lekari se bore za njegov život! Ubrzo su se oglasili San Francisko Fortinajnersi, koji su otkrili pojedine detalje o čitavom događaju.

Pre toga, policija je saopštila da su dve osobe upucane pri pokušaju pljačke na Union Skveru. Jedna od njih je pljačkaš za kojeg se veruje da je maloletan, a druga Riki Pirsol. Igrač američkog fudbala navodno je pokušao da otme oružje napadaču koji je želeo da ga opljačka, a u toj borbi ispaljeno je nekoliko hitaca. Iz San Francisko Fortinajnersa saopštili su da je Pirsol zadobio ranu u predelu grudi, da je stanje ozbiljno ali stabilno.

"Vajd risiver San Francisko Fortinajnersa Riki Pirsol žrtva je pokušaja pljačke i pucnjave. On je zadobio prostrelnu ranu u predelu grudi i stanje je ozbiljno, ali stabilno. Tražimo da poštujete njegovu privatnost u ovom trenutku. Naše misli su sa igračima i Rikijem, kao i čitavom Pirsolovom porodicom", glasi u saopštenju.

Riki Pirsol rođen je u Arizoni 2000. godine, a nakon srednje škole Korona del Sol i koledža Arizona Stejt napustio je saveznu državu u kojoj se rodio i školovanje nastavio na koledžu Florida. Tamo je doživeo punu afrimaciju u svetu američkog fudbala, pa je za dve godine uspeo da skrene pažnju skauta koji su osetili da je igrač za NFL ligu.

San Francisko Fortinajnersi izabrali su ga na nedavno održanom draftu i u prvoj rundi bio je 31. pik, a ubrzo nakon toga potpisao je i ruki ugovor u trajanju od četiri godine. Po svemu sudeći tim iz Kalifornije imao je velike planove sa vajd risiverom, a pitanje je kada će on moći da se vrati na teren i zabeleži prve minute u NFL.

Bonus video:

MONDO/Milutin Vujičić Anketa ko je boljj košarkaš Jokić ili Dončić