Slušaj vest

Počinje konačno Liga šampiona! Zahuktala se u Srbiji rukometna sezona, odigrano je finale Superkupa za žene, a u četvrtak će Vojvodina i Partizan igrati za prvi trofej u muškoj konkurenciji. Pre toga kreće elitno takmičenje u Evropi, a tu odavno nije bilo više Srba! Nažalost deluje da smo još daleko od toga da imamo srpski tim u eliti, iako se Vojvodina dobro pokazala u Ligi Evrope prošle godine, a Partizan je na predstavljanju tima za ovu sezonu istakao da je plan kluba da se 2027. igra Liga šampiona. 

Prošle sezone sedam naših igrača je počelo sezonu u Ligi šampiona, a sada ih je više, pre svega zato što je nekoliko njih dobilo ugovore i vratilo se u elitni rang evropskog rukometa. U ovoj sezoni ih je čak 12, a najviše ih ima u klubovima iz regiona. 

U Eurofarm Pelisteri su postali Bogdan Radivojević i Uroš Borzaš, a u elitu se vratio defanzivni specijalac iskusni Ilija Abutović. U Zagrebu će kao i prošle sezone jako veliku ulogu imati Miloš Kos, a videćemo koliko će smederevski bombarder Mihajlo Radojković koji je pojačao "plinare" iz Bešiktaša dobiti šanse da se dokaže na najvećem nivou. Sa dolaskom Fuhsea u Ligu šampiona tu su i Mijajlo Marsenić i Dejan Milosavljev, a Dinamo iz Bukurešta u svojim redovima ima golmana Vladimira Cuparu i Darka Đukića. On se prošle sezone u Vardaru konačno oporavio od povrede, vratio se i u nacionalni tim, a videćemo da li će igrati kao desno krilo ili kao desni bek što je uglavnom igrao krajem pršle sezone. U eliti je i Lazar Kukić koji će organizovati igru Pik Segeda, dok je na crti u Vespremu Dragan Pešmalbek. Poslednji Srbin u eliti je Marko Milosavljević koji nastupa za Nant. 

profimedia-0862200951.jpg
Valentina Claret / imago sportfotodienst / Profimedia 

Prvo kolo počinje ove srede, a od 18:45 igraju Olborg i Nant i Kolštad i Barselona, pa ćemo odmah gledati Srbe na terenu. Od 20:45 će PSŽ imati meč sa Pelisterom, a Sporting sa Vislom. U četvrtak u prvom tereminu Dinamo dočekuje Federiciju u Bukureštu, Pik Seged će igrati sa Megdeburgom, a od 20:45 Fuhse se sastaje sa Vespremom, a Kjelce sa Zagrebom.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Arena Sport Miloš Kos gol, TV Arena sport